Çanakkale ve Biga Yarımadası’nın kültür mirası mutfak sanatlarının tanıtılması, yerel üretici, esnaf ve köylünün mali imkanlarının arttırılması amacı ile çalışmaya başlayan GastroKale aynı zamanda Çanakkale’nin marka şehir olma yolundaki çalışmalarına sivil alanda yardımcı olmayı planlıyor.

Atölye içeriğindeki kurslar tüm çeşitleri kapsayacak ve dört uygulama olarak aylık programa alındı. Toplam dört hafta sürecek atölyeler Çanakkale, etnik Anadolu ve uluslararası mutfakları kapsıyor.

Her atölye çalışmasında çorbadan tatlıya kadar bir full menü uygulanıyor. Katılımcılara ilk derste hijyen kuralları ve bıçak kullanımı da anlatıldı. Bahadır Yasa, Zehra Denizaslanı, Emrullah Gümüştaş tarafından Aşkın Art Otel‘in mutfağında hafta sonları düzenlenen atölyede katılımcılar sütlü mamüller, vegan ve vejeteryen yemekler, endemik otlar, Girit Makedon mutfağı, ekmek, pasta ve kek, deniz mahsulleri üzerine çalışacaklar. Atölye kapsamında mutfakta çocuk var, özel diyet grupları, Çanakkale yemekleri de yer alıyor. Herkesin pratik yapması ve konsantre olması için kursiyer sayısının 10’u geçmediği atölyede ilk gün menüde kremalı balkabağı çorbası, simit kruton ile karidesli rizotto, escalope napoliten (bonfile, hindi füme, kaşar, mantar soslu) ve tiramisu yer aldı.

Dilvin Altıkardeş