Karar geçtiğimiz gün şiddetli poyraz fırtınası yaşandığı Çanakkale Merkez’de çeşitli bölgelerde yer alan metruk binaların yarattığı tehlikeleri hatırlattı.  Sert rüzgarı ile meşhur olan Çanakkale’de metruk binalardan kopan parçalar hem vatandaşlar için, hem de araçlar için tehlike oluşturuyor.

6 Ocak’ta Fevzipaşa Mahallesi 1. Nolu Büyük Camii sokakta bulunan bir metruk binadan şiddetli poyraz fırtınası nedeni ile kopan tuğla ve parçalar Tahsin Avcı’ ya ait Fiat marka otomobilin üzerine düşmüş, metruk binadan düşen tuğla otomobilin ön camını patlatırken otomobilin sürücü yan aynası ve kopartasıda büyük zarar görmüştü. Alınan kararla önümüzdeki süreçte metruk binalar ya yıkılacak, ya da ıslah edilecek.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu metruk binalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu belediye başkanlarına, "Tüm metruk binaları yıkın" diye yetki verdi. Metruk binaların ciddi bir asayiş sorunu yarattığına dikkat çeken Bakan Soylu açıklamasında "Uyuşturucu kullanıcıları maddeyi yüzde 40 oranında kendi evlerinde kullanıyor. İkinci olarak da yüzde 24 oranında metruk binalarda uyuşturucu kullanımı tespit ettik. Üçüncüsü ise parklarda. Belediye başkanlarından bu hususlarda dikkatli olmalarını istiyoruz. Metruk binalara yoğunlaşın. Metruk bina bırakmayın, boşsa yıkın. Bu sizin sorumluluğunuzda. Bu konu ile özellikle ilgilenmenizi istiyoruz" diyerek metruk binaların acilen yıkılmasını istediğini söyledi. 

Mine Tarım