Kongreler sürecine giren CHP Çanakkale İl Örgütü’nde ilçe kongreleri yapılmış, ancak CHP merkez ilçe kongresi için tarih belirlenememiş, konu ile ilgili CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan " Merkez ilçe kongresinin yapılması ile ilgili gerekli şartlar oluşmadı" açıklaması yapmıştı. Güneşhan’ a yaptığı bu açıklama hatırlatıldığında, “Merkez ilçe kongre tarihinin verilmemesi ile ilgili durum, şartların oluşması nedeni ile verilmiştir. O şartlar parti içi meselemizdir” dedi.  Ülke gündemindeki son gelişmeleri de değerlendiren Güneşhan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizerek, “ Türkiye başta ekonomik kriz olmak üzere siyasal, hukuk sağlık krizlerinin bolca yaşanmaya devam ettiği bir ülke haline geldi” dedi.

“Merkez İlçe Kongresini coşku ile yapacağız”
Cumhuriyet Halk Partisinde Merkez İlçe kongresi ne zaman yapılacak sorusu CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ ın İl binasında yaptığı basın toplantısı ile cevap buldu. Güneşhan yaptığı açıklamada, “Bugün yönetim kurulu olarak toplandık. Biliyorsunuz daha önce Merkez İlçe Kongre tarihimiz belli değildi. 2 Şubat’ta Merkez İlçe Kongremizi yapacağız. Daha sonra tüm ilçelerimizin katılımı ile ilçe kongrelerini tamamlamış, ilçelerimizin de katılacağı il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongremizi yaptıktan sonra da, büyük kurultayımızı Ankara’da gerçekleştireceğiz. Dolayısı ile önümüzde yapılacak olan ilk Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerinde partimiz, örgütlerinden yeniden güven almış, örgütlerimiz, üyelerin süzgecinden geçmiş yeni yönetim üyeleri ile birlikte yapılacak olan seçimler hazır duruma gelecekler” dedi.

“Krizlerin ülkesi olduk “
İl Başkanı Güneşhan, konuşmasının devamında ülke gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Güneşhan Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinin altını çizerek, “ Türkiye başta ekonomik kriz olmak üzere siyasal, hukuk sağlık krizlerinin bolca yaşanmaya devam ettiği bir ülke haline geldi” dedi. Güneşhan konuşmasında şu cümlelere yer verdi. “Bildiğiniz gibi ülkemiz çok zor bir süreçten, çok zor bir dönemden geçmekte. Türkiye, freni patlamış bir kamyon gibi hızla bayır aşağı doğru ilerlemekte. Nerde, nasıl duracağı hiç belli değildir.  Türkiye, bugün başta Ekonomik kriz olmak üzere, siyasal kriz, hak, hukuk, adalet krizi, sağlık ve Eğitimde birçok krizler var.  Bugün Türkiye, ekonomisi iflas etmiş ülke konumunda ve Ekonomisi bir avuç tefeciye teslim edilmiş. Bugün, 17-18 yıllık AKP İktidarında merkezi Londra’da bulunan bir avuç tefeciye ödenen para, 173 milyar dolardır.  173 Milyar dolar bu süre içinde Londra’da merkezi bulunan bir avuç tefeciye ödenmiştir.  Bu para 82 milyon yurttaşımızın cebinden çıkmıştır.  Ankara’daki Sarayda bulunan bir avuç insanın cebinden çıkmamıştır. Bu AKP İktidarı 18 yıllık dönem içerisinde 14 tane işsizlikle ilgili, istihdamla ilgili, 4-5 tane de ekonomi ile ilgili  program açıkladılar. Her bir program açıklandığında, ülke ekonomisinin iyiye gideceğine, enflasyonun düşeceğini, işsizliğin ortadan kalkacağını söylediler.  Ama gelinen nokta itibari ile bakıldığı zaman işsizliğin 8,5 milyona ulaştığı, insanların gittikçe yoksullaştığı, Türkiye’de bin TL altında maaş alan emekli sayısının 784 bine ulaştığı, 8 milyonu aşkın yurttaşın aylık ortalama gelirinin 684 lira olduğu  bir ülke haline geldik. Dolayısı ile Türkiye şu anda ekonomide tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır” dedi.

“Dış politikada yeni sorunumuz Libya”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Libya tezkeresi ve dış politikaya da değinerek, “Türkiye yine dış politikada, uluslararası alanda  ciddi sıkıntılar, sorunlar yaşamakta. Bugün Ortadoğu Bataklığına saplanmış durumda. Bugün Ortadoğu’da savaş an meselesi. Savaş sesleri hızla bölgede yükseliyor. Ortadoğu’da çıkacak olası bir savaşta etkilenecek ilk devlet Türkiye’dir. Türkiye’de Akdeniz’de sıkıntıları vardır. Türkiye’de bırakın komşu ülkeleri, dünyanın hiçbir yerinde dost bir ülkesi kalmamıştır.  Bugün Libya ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar malum. Biliyorsunuz bugün (dün) bir teskere geçti ve bu teskere ile Türk Silahlı Kuvvetleri Libya’ya  gönderilmek isteniyor.  Libya’da bizimle hiç alakası olmayan iç savaşına müdahil olmaya çalışılıyor.  Dolayısı ile Türkiye içinde bulunduğu konum itibari ile şartlar olarak hiç hak etmediği bir durumda olmuş oluyor.  Türkiye artık yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu çıkmazdan bir an önce çıkması gerekiyor. Bunun için de AKP’nin bu ülkeyi yönetmesi son bulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin kurtuluşu CHP’de”
Güneşhan, konuşmasının sonunda  ülke içinde bulunduğu durumdan kurtuluşunun ancak Cumhuriyet Halk partisi ile yapılabileceğini ifade ederek  “Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda yer almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin temel direği, omurgası ve sigortasıdır.  Bugün halkımızın güvendiği, inandığı tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunu da son yerel seçimlerde gösterdi.  Son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına destek verilerek, özellikle büyük şehirlerde, yıllar sonra İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Mersin’de, Adana’da  11 büyükşehir Belediyelerine Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarını göreve getirildi. Şimdi halkımız nasıl kentlerinin yönetimini Cumhuriyet Halk Partisine bıraktıysa, genel seçimlerde de ülkenin yönetimini Cumhuriyet Halk Partisine verecekler.  Bunun için biz Cumhuriyet Halk Partililere düşen görev, halkımızın  bu güvenini boşa çıkarmamak. Dolayısı ile biz, tarihi sorumluluk üstlenmiş yöneticiler olarak, özellikle yerel yönetimlerde başarılı olmak zorundayız.  Başarılı olmak için de Belediye Başkanlarımız ve İl Genel  Meclisi üyelerimiz ile ortak çalışarak halkın bize olan güvenini boşa çıkarmamamız gerekiyor. Bugün ülkenin Cumhuriyet Halk Partisine her zamankinden daha çok ihtiyacı var.  Türkiye şu anda içinde bulunduğu sorunları atlatacak bir ülke. Yeter ki doğru yönetimler iş başında olsun. Ülkenin kaynakları, gelirleri doğru bir şekilde değerlendirilsin israftan kaçınsın, üç beş kişiye peşkeş çekilmesin, halkın yararına ve menfaatine kullanılsın. Bunun en güzel örneklerini İstanbul ve Ankara’da görüyoruz. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın yaptığı çalışmalarla oradaki israfın önüne geçilerek, kaynaklar doğru kullanılarak hangi noktaya getirdiklerini görüyoruz.  Dolayısı ile biz, önümüzdeki süreçte kongrelerini yapmış, kurultayını yapmış bir parti olarak, halkımızın beklentilerini yerine getirmek için çalışacağız” dedi.

Ogün İnal