Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lapseki Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olarak blok liste halinde seçime giren Yaşar Şaban Genç, yeniden başkanlık makamını alarak güven tazeledi. 
 
Lapseki Sahil Sosyal Tesislerinde gerçekleşen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, dernek başkanları, çok sayıda siyasi parti temsilcileri ve teşkilat mensupları yer aldı.
 
Genç, “Üç seneden bu yana gidilmemiş olan en ücra köşedeki köylere gittik. Mahalle mahalle, ev ev gezdik. 2 belediyeyi, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliklerini aldık. Kimin katkısı varsa herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde hem yerelde hem de genelde ilçemizde birinci parti olmak istiyoruz" dedi.
 
Kongrede 84 kayıtlı delegeden 69'u sandık başına gitti. 1 geçersiz oy çıkan sandıktan Yaşar Şaban Genç yeniden ilçe başkanı seçildi.
 
Ogün İnal