Bahçeşehir Koleji, eğitimde öncülüğü üstlenmeye devam ediyor. Kampüs Müdürü Ebru Doğan 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanan mentor öğretmenlik sisteminin amacından bahsetti.
 
Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüs Müdürü Ebru Doğan, Bahçeşehir Koleji Ortaokulu hakkında gazetemize bilgilendirmede bulundu. Bahçeşehir Koleji, dünya ile konuşan, dünya ile çalışan ve dünya ile yarışan liderler yetiştirmek için öğrencilere, 21’inci yüzyıl bilgi ve becerileri kazandırılır. Kampüs Müdürü Ebru Doğan 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda uygulanan mentor öğretmenlik sisteminin amacından bahsetti. Öğrenciye çalışma alışkanlıklarını, kişisel özellik ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde düzenlemeyi öğretmek, öğrencinin kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin gelişmesine katkıda bulunarak motivasyonunu sürekli desteklemek, öğrencilere test tekniklerini öğreterek sınavlardaki başarısına katkıda bulunmak, okul ile ev arasındaki iletişimin sürekli ve etkin olmasını sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda mentor öğretmenlerimiz öğrencileriyle bireysel ve  toplu görüşme yaparlar. Bu görüşmelerde mentor öğretmen öğrencinin deneme sınavı sonuçlarını değerlendirir, öğrenci ile birlikte LGS sınavları için hedef puan belirler, sınavlardan sonra hedeflediği puana ulaşıp ulaşmadığını değerlendirir, öğrenci belirlenen hedefe ulaşamadıysa nedenlerini sorgulayarak ihtiyaçları belirler ve yeni hedef belirleme konusunda öğrenciyi motive eder. Ayrıca öğrencinin aile ve arkadaşlık ilişkileri konularında yaşadığı sıkıntıları da dinleyerek gerekli gördüğü durumlarda öğrenciyi uygun birimlere yönlendirir. Mentor öğretmenler yüz yüze görüşmelerde ya da yapılan telefon görüşmelerinde velileri yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirirler. 8’inci sınıfın sonunda öğrencilerin Avrupa Dil Standartlarına göre B2 seviyesine ulaşılması planlanmıştır Öncü eğitim modelleriyle Türkiye‘de eğitime olan katkılarını dijital eğitimde de sürdüren Bahçeşehir Koleji, bir ilke imza attı. Yapay zeka tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformu ‘Metodbox’ ı geliştiren Bahçeşehir Koleji, uygulanmayı tüm öğrenci ve öğretmenlerin kullanıma sundu.
 
Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüs Müdürü Ebru Doğan; “Yabancı dil programının hedefi öğrencilerimizin gerek yazılı gerek sözlü olarak düşüncelerini İngilizce ile, akıcı olarak ifade edebilir olmalarını sağlamaktır. Ortaokul yabancı dil eğitiminde ikinci yabancı dil eğitimi İspanyolca vardır. Günlük derslerin pekiştirilmesi amacıyla ödevler verilir. Ev çalışmaları öğrencilerimizin tek başına sıkılmadan yapabileceği düzeydedir. Öğrencilerimiz, şifreleriyle www.stoys.com adresinden ev çalışmalarını alabilirler. Velilerimize duyurularımızı ise (ev çalışması, akademik takvim, yemek listesi, gelişim raporu, projeler vb.) STOYS programı üzerinden paylaşırız’’ dedi.
 
Dilvin Altıkardeş