İL ÖZEL İDARESİ KAYNAKLARI KÖYLERE CAN VERECEK
Köylere akıllı sayaç geliyor
Muhtarların hizmet talepleri arasında akıllı su sayacı istemi yer aldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Özel İdaresi kaynaklarından da faydalanılarak projenin hayata geçirilebileceğinin mümkün olduğunu dile getirerek, bu konuda çalışma başlatacaklarını ifade etti. Turan, muhtarlara, “Köylerimizin sorunlarını en aza indirmek istiyoruz. Sizlerden gelen taleplere hassasiyetle eğilirken sizlerden beklediğimiz bazı hususlar var. Yollar, alt yapılar ve benzeri konular bir şekilde çözülür. Bunları çözmek bizim görevimiz. Sizlerin en önemli görevi ise köylerinizde bulunan ihtiyaç sahiplerinin, engelli hemşehrilerimizin taleplerini olabildiğince yerine getirmeliyiz” diyerek muhtarlara da büyük görev düştüğünü dile getirdi.
 “KÖYLERE AKILLI SU SAYACI İSTİYORUZ”
Edinilen bilgiye göre muhtarların hizmet talepleri arasında akıllı su sayacı istemi yer aldı. Köylerde sürekli akan su kaynaklarının ve akıllı sayaçların olmayışının dünyayı bekleyen su kıtlığı konusunda tehlike arz ettiği mesajı veren muhtarlara, Vekil Turan,  İl Özel İdaresi kaynaklarından da faydalanılarak projenin hayata geçirilebileceğinin mümkün olduğunu dile getirdi. Bu konuda çalışma başlatacaklarını da ifade etti.
“HER TALEBE AYRI BİR HASSASİYETLE EĞİLİYORUZ”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Muhtarlarımız, bizler için önemli bir yetki makamıdır. Devletin yerelde ki en kuvvetli temsilcisidir. Bizler her fırsatta muhtarlarımızla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Gerek Milletvekilimiz Jülide Hanım olsun, gerek bizler muhtarlarımızdan gelen her talebe ayrı bir hassasiyetle eğiliyoruz” dedi.
ÖNCE SİZ SONRA BİZ DEDİ
Muhtarlardan da beklentileri olduğunu dile getiren Milletvekili Turan, “Bizler sizlerden gelen taleplere hassasiyetle eğilirken sizlerden beklediğimiz bazı hususlar var. Yollar, alt yapılar ve benzeri konular bir şekilde çözülür. Bunları çözmek bizim görevimiz. Sizlerin en önemli görevi ise köylerinizde bulunan ihtiyaç sahiplerinin, engelli hemşehrilerimizin taleplerini olabildiğince yerine getirmeliyiz. Sizlerin yetemediği yerde bizler buradayız” diye konuştu.
“BÜTÜN İLÇELERİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Köylere yapılan hizmetleri de aktaran Vekil Turan, “Son 16 yılın toplamı kadar geçtiğimiz yıl köylerimize taş döşemesi gerçekleştirildi. Köylerimizin su sorununu en alt seviyeye indirdik. Artık köylerimizden genel sorunlar yerine park, halı saha gibi talepler alıyoruz. Bu talepler ilerleme gösterdiğimizin kanıtı. Yazın tüm ilçelerimizi ziyaret edeceğiz ve muhtarlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.
“MAKUL OLAN HER TALEBE KAPIMIZ AÇIK”
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da söz alarak, “Muhtarlarımız ülkemizin adeta kılcal damarları. Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ile beraber her zaman tüm sorunlarınızda sizlerin yanındayız. Köylerimizde yaşanan en ufak sorun bizleri üzüyor. Bizlerin sizlere sunduğu desteğin karşılığını da sizlerden bekliyoruz. Bizler sizlerden bir parti temsilcisi gibi çalışmanızı değil köylerinizde ki her soruna kendi sorununuz gibi yaklaşmanızı bekliyoruz. Makul olan her talebe kapımız açık. Bizler her köyümüze en iyi hizmeti yapmak için çalışıyoruz. Her zaman ilgili kişi ve kurumlarla istişare ediyoruz. Bu yürüyüşümüze karşı tek bir beklentimiz var o da sizlerin desteği. Yapılan her yatırımda önceliğimiz Çanakkale’mizin değerlerini daha ileriye taşımak, çiftçimizin ve esnafımızın beklentilerini karşılamak” dedi.
Seda Atan