Meteorolojinin tahminlerine göre önümüzdeki günlerde Çanakkale ve ilçelerinde kar yağışlarının etkili olması bekleniyor.

Yeni haftanın ilk günü olan 6 Ocak Pazartesi günü ise hava sıcaklıklarındaki ani düşüş dolayısıyla yağışların bazı ilçelerde tamamen kara dönüşmesi bekleniyor. Kent merkezinin yanı sıra Ayvacık, Biga, Eceabat, Ezine Gelibolu, Lapseki’de karla karışık yağmur etkili olurken, Bayramiç, Çan ve Yenice ilçelerinde yağışların kar şeklinde düşmesi tahmin ediliyor. Bozcaada ve Gökçeada’da ise aynı gün yağmur beklentisi var.

7 Ocak Salı günü de kar etkisi sürecek. Sıcaklıklar daha da düşerek karın etkilediği bölgesel yağışı arttıracak. Salı günü Çanakkale Kent merkezinin yanı sıra Bozcaada ve Gökçeada hariç diğer tüm ilçelerinde kar yağışı görülecek. Bozcaada ve Gökçeada’da ise yağışların karla karışık yağmur şeklinde olacağı hava tahmin raporunda yer aldı. 8 Ocak Çarşamba günü ise kar yağışı etkisini kaybedecek ve çok bulutlu geçecek. Ancak kar soğuğu da hissedilecek. Sıcaklıkların özellikle gece saatlerinde sıfırın altında olması öngörülüyor.

Dilvin Altıkardeş