2020’nin ilk Cuma Pazarı dün kuruldu. Cuma Pazarının en kalabalık olduğu akşam saatlerinde bile yoğunluk yaşanmazken Cuma Pazarı girişinde bulunan balık satış tezgahlarında Sarozda yakalanan Sardalye kilosu 10 TL’ den, Kolyos ve Kupa 20 TL’ den, Deniz Cuprası 40 TL’ den, Kefal 15 TL’ den satışa sunuldu.

Balık satış tezgahlarında en çok ilgiyi 15 TL’lik fiyatı ile Karadeniz Hamsisi gördü. Yeni yılın ilk pazarında giyim tezgahları boş kalırken en hareketli reyonlar ise sebze ve meyve reyonlarıydı. Çanakkaleliler haftalık sebze meyve ihtiyaçları için alışveriş yaparken, Mandalina, Sarı Elma,  Finike Portakal 3 TL’ den, Armut  3.5TL’ den, Muz 7.5 TL’ den, Ispanak ve Karnabahar 4 TL’ den, brokoli 5 TL’ den, Patates 4 kilosu 10’Tl’ den,  Kestane 20 TL’ den  satışa sunuldu. Pazar esnafı 2020 yılının ilk Cuma pazarından satış anlamında memnun olmadıklarını ifade ederken kısa bir süre önce yılbaşı olması nedeni ile vatandaşların pazar alışverişlerini yılbaşı öncesinde yaptıklarını, alınan sebze ve meyvelerin tüketilmediği için vatandaşların yeni yılın ilk pazarına rağbet göstermediğini söylediler.

ZAM ŞAMPİYONU PATLICAN KİLOSU 5 TL’ DEN TÜKETİCİYE ULAŞTI
Bugün açıklaman Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tüketici fiyatları bazında Aralık 2019' da en yüksek fiyat artışı yüzde 30,76 ile patlıcanda oldu. 2020 yılının ilk Cuma pazarında Çanakkaleliler zam şampiyonu patlıcanın kilosuna 5 TL ödeyerek satın aldılar.

Ogün İnal