Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sezai Kahraman Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Çanakkale’den duyurduğu mobilyacılık sektöründe KDV oranının yüzde 18’den 8’e düşmesi konusunu değerlendirdi. Yüzde 10’luk bir indirimin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Kahraman, bunun çarşıda faaliyet gösteren mobilyacıların satışlarına olumlu yansıyacağını kaydetti.

2019 yılında inşaat sektöründeki durgunluğun Küçük Sanayi Sitesi esnafını olumsuz etkilediğini ve işlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sezai Kahraman gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Bakan Berat Albayrak’ın Çanakkale’den duyurduğu KDV oranındaki indirim, Küçük Sanayi’de hizmet gösteren esnaflarımızdan ziyade, çarşıda satış yapan mobilya dükkanları için olumlu bir gelişmedir. Bunun yanında vatandaş açısından da olumludur. Yeni evlenecek çiftler bu indirim sayesinde oturma grubu gibi ihtiyaçlarını indirimli alma şansı bulurlar. Yüzde 10 ciddi bir orandır. Bizim için de marangoz ve diğer üretim yapan gruplara da bir ölçüde etki eder. Ama iş olacak ki, yansıması olsun, önemli olan talebin doğmasıdır.  KDV indiriminin olmasının yansıması olumlu olacaktır. Ama Çanakkale’de İnegöl, Kayseri gibi hazır mobilyacılık üzerine çalışmıyoruz, kapı, dolap gibi üretimler var. Biz daha çok inşaat sektörü ile paralellikte iş yapıyoruz. Ne yazık ki şu anda inşaat sektörü bitik, o yüzden bizim işlerimiz kötü “dedi.
Öte yandan 2020 yılından umutlu olduklarını belirten Başkan Kahraman, belediye ile görüşmelerimizde imarla ilgili müteahhitlerden ruhsat taleplerinin geldiğini görüyoruz. Bu da hareketlenmenin başladığını işaret ediyor.  3-5 ay önce hiç müracaat olmuyordu.  Bu sevindiricidir, umuttur. İmardaki hareketliliğin önümüzdeki süreçte bize de yansıyacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Mine Tarım