“Sıradanın yerini estetik alsın”
 
Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1.Birleşimi gerçekleştirildi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sanat tarihçisi ve turizmci Nilgün Gökser,  FORBES dergisi tarafından Türkiye’nin en yaşanılabilir ve en mutlu kenti seçti seçilen Çanakkale’de bazı şeylerin gözden kaçtığını ve bu gözden kaçışın ciddi bir estetik problemi doğurduğunu vurguladı.
 
Meclis kürsüsünden konuşan Gökser, “Türkan Saylan Tesislerinin önüne, kaldırıma konulan bir dondurma tezgahı var. Bu tezgahın bunca övgüye mazhar olan Çanakkale’ye yakışmadığını düşünüyorum. Estetik açıdan çok güzel onlarca dondurma tezgâhı var AVM’ler de, caddelerde, sokaklarda örneklerine rastladığımız. Neden onlardan birisi belediyemize ait bu sosyal tesiste bu “sıradan” yapının yerinde bulunmasın?” dedi.
 
Çanakkale Belediye Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısında söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sanat tarihçisi ve turizmci Nilgün Gökser,  FORBES dergisi tarafından Türkiye’nin en yaşanılabilir ve en mutlu kenti seçti seçilen Çanakkale’de bazı şeylerin gözden kaçtığını ve bu gözden kaçışın ciddi bir estetik problemi doğurduğunu vurguladı.  Sanat Tarihçisi ve Turizmci Gökser, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Çanakkale her geçen gün daha yaşanabilir, daha ulaşılabilir bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu ilerlemede saygınlığı olan kurum ve kuruluşlar tarafından da teyit edilmektedir. FORBES dergisi Çanakkale’yi Türkiye’nin en yaşanılabilir ve en mutlu kenti seçti. Bunda devlet yatırımlarının çok büyü payı olduğunu biliyoruz. Çanakkale’mizin marka değerini artırmak için yapılan onca iş var fakat bazen iş yoğunluğundan olsa gerek bazı küçük ayrıntıların gözden kaçtığını düşünüyorum ve bu gözden kaçışın maalesef ciddi bir estetik problemini gündeme getirdiğini düşünüyorum.  Şehrimizdeki estetik problemine bir örnek vermek istiyorum. Türkan Saylan Tesisleri’nin önüne, kaldırıma konulan bir dondurma tezgahı var. Bu tezgahın bunca övgüye mazhar olan Çanakkale’ye yakışmadığını düşünüyorum. Estetik açıdan çok güzel onlarca dondurma tezgahı var AVM’ler de, caddelerde, sokaklarda örneklerine rastladığımız. Neden onlardan birisi belediyemize ait bu sosyal tesiste bu “sıradan” yapının yerinde bulunmasın? Öyle bir dondurma tezgahı koyalım ki oraya vatandaşlarımız, şehrimizi ziyarete gelen yerli yabancı turistler bu tezgahın önünde fotoğraf çekilmek istesinler. Bunu yapacak aklın, kapasitenin belediyemizde olduğuna inancım tamdır.  Burada altını tekrar çizmek isterim işaret ettiğim konu bir dondurma tezgahından ibaret değildir, işaret ettiğim konu şehrimizi markalaştırma adına daha dikkatli ve özenle çalışmamız gerektiğidir” dedi.
 
Dilek Akşen