Yeşilköy’de üreticilere Tarımda Dijital Teknoloji Kullanımı eğitimi verildi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik’ in katılımlarıyla geçtiğimiz gün gerçekleştirilen eğitimde ‘’Tarımda Dijital Teknoloji Kullanımı’’ anlatıldı. 

Eğitime Ziraat Odası Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Yeşilköy Köyü Muhtarı Suat Berkit, Yeşilköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Güler’in, Yeşilköy Delegesi  Mustafa İlkay Berkit,  İşbank Bayramiç Şube Müdürü Nil Şendil’in, İşbank Gişe Yetkilisi Arzu Uysal ve çok sayıda üretici katıldı.
Konuyla ilgili Ziraat Odası Meclis Başkanımız Yücel Çayıroğlu, “Her geçen gün çağımız değişiyor ve de gelişiyor. Çağa ayak uydurmak için bizler yani çiftçiler, üreticilerde kendini yenilemeli ve de geliştirmelidir. Artık her şey elektronik ve on- line tek tuşla yapılabiliyor. Bu yeni düzene yani yenilikçiliği kullanan çiftçiler veya hayatın her kesinde her işte kullanan çiftçi, esnaf, sanayici kim olursa olsun herkes kullanacak ve kazanacaktır. Oda olarak biz de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesiyle koordineli çalışıp yeni projeler üreterek kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz” dedi. 

Programdan memnun kaldığı gözlenen üreticiler bu programdan dolayı Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’a Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Baytekin’e, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Kemal Çelik’e, Ziraat Odası Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu’a teşekkür ettiler. Program sonrası katılımcılara pilav ikramı yapıldı.

Altuğ Acer