Özellikle kadın esnaf sayısında birçok ilden önde olan Çanakkale’de bir yandan ‘yerel esnafa sahip çıkalım’ teması ile küçük işletmelerin kalkınması adına birçok alanda faaliyetler sürdürülürken, bazı esnaflar da toplumun hassas noktalarına değinerek dayanışma örneği gösteriyor.

Kısa bir zaman önce girişimcilik ruhu ile yola çıkarak kuaför salonu işletmeye başlayan iki çocuk annesi Sedef Günaydın, örnek bir esnaflık sergileyerek, engelli kadınlara ücretsiz hizmet vereceğini, sosyal medya hesabından duyurdu. Günaydın, “Bir kadın her ne olursa olsun, kendini güzel ve özel hissetmek ister. Bu yüzden engelli kadınlarımıza burada ücretsiz hizmet vererek, onları sosyal yaşamın içerisine en güzel halleri ile davet ediyorum” dedi.

Daha önce, bazı taksilerin ve pazarcıların şehit ailelerine ücretsiz hizmet vereceklerini duyurmalarının ardından bir dayanışma örneği de Kuaför Sedef Günaydın’dan geldi. 

Günaydın, bu yola çıkarken de esnaflık bilinci ile hareket ettiğini ifade ederek, “Birbirimizin zorluklarına birlikte göğüs gerersek, zor dediğimiz her şey kolaylaşır. Kuvvet ancak birlikten doğar. Ben burada iki kadın çalışan ile birlikte kendi ayaklarımın üzerinde durmak, eşime, aileme destek olmak için elimden geleni yapıyorum. Esnaf olduğunuz zaman toplumun her katmanından insanla tanışıyorsunuz. Kuaförlüğün bir artısı da bakım işlemleri esnasında, müşterinizin derdini de dinliyorsunuz.  Aslında kadınların birlikte kuvvetlendiği mekânlar arasındadır kuaförler. Bazı engelli vatandaşların sokağa bile çıkmadığını duyduğum zaman çok üzülüyorum.  Güzel olanın önüne engel koymayalım. Bunu her anlamda söylüyorum. Madem burada kadınları güzelleştiriyorum, o zaman güzelleşmenin önündeki engelleri de kaldırmalıyım. Bir kadın her ne olursa olsun, kendini güzel ve özel hissetmek ister. Bu yüzden engelli kadınlarımıza burada ücretsiz hizmet vererek, onları sosyal yaşamın içerisine en güzel halleri ile davet ediyorum” dedi.

Günaydın, randevu ile çalışacaklarını ifade ederek, bize ulaşan tüm engelli kadın kardeşlerimize kapılarımız açık” dedi.

Dilek Akşen