Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çanakkale Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) üyeleri “Yurtdışı Pazar Destek Programı” ve diğer destekler hakkında bilgilendirildi.
 
26 Aralık 2019 Perşembe günü saat 15.00’te Biga TSO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda KOSGEB Çanakkale Müdürü Barış Alural tarafından Biga TSO üyelerine KOSGEB’in yeni vizyonu ve yol haritası anlatıldı. Bununla birlikte Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı kapsamında desteklenecek proje türleri hakkında bilgiler verildi.
 
Programa ilişkin açıklamada bulunan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, “KOSGEB işbirliği ile Yurtdışı Pazar Hibe ve Destek Programı başlatılmış bulunuyor. Hibe ve Destek Programı yurtdışına açılmak isteyen üyelerimiz için önemli bir fırsat olup, ihracat yapmak ve yurtdışı pazarını büyütmek isteyen firmalara yurtdışı pazar destek programı ile 210 bin TL hibe olmak üzere 300 bin TL’ye kadar destek verilecek. Destek oranı, personel gideri hariç olmak üzere yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olarak uygulanacaktır. Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lerimizin yanı sıra, yurtdışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ’ler de faydalanabilecektir” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi