İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce; 2019 yılı Eğitim ve Yayım Programı çerçevesinde planlanan "Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Tarımsal Sulama Kooperatifleri ve Su Ürünleri Kooperatifleri Yönetim kurulu üyeleri ve Denetleme kurulu üyelerinin çalışma usul, esas ve sorumlulukları" konularında merkez ve bağlı İlçelerinde düzenlenen eğitimlere toplam 464 kişi katıldı.
 
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Sezer toplantıda yaptığı konuşmasında: "Ülkemizde tarımsal kooperatifler; kırsal toplumun yaşam düzeylerini iyileştirmede, kıt kaynaklara sahip olan üreticilerin gelirlerini artırmada ve tarımsal gelişmeyi sağlamada önemli araçlardan biri olup, bütün dünyada etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Üreticilerimizin üretim, girdi temini, finansa erişim, tedarik zinciri ve pazarlama kanallarında etkin; sosyal, kültürel ve ekonomik refah düzeylerini arttırmak, kaliteli ve yeterli üretimi sürdürülebilir kılmak, karşılaştıkları sorunları, güçlerini birleştirerek, ortak hareket ederek çözmeleri veya çözümünü sağlamak için kooperatifleşme kaçınılmazdır. İlimizde 311 tarımsal kalkınma, 36 tarımsal sulama ve 28 su ürünleri olmak üzere toplam 375 tarımsal kooperatif mevcuttur. İl genelinde %67 kooperatifleşme oranı ile Çanakkale ili olarak, ülke ortalamalarının çok çok üzerinde kooperatifleşme oranına sahibiz. Kooperatiflerimizin siz değerli yönetim ve denetim kurul üyelerine vereceğimiz bu eğitim programlarımız ile kooperatiflerimizin idari, teknik ve mali kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacındayız" dedi.
 
Toplantılarda; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım ve Mühendis Musa Korkmaz konu ile ilgili sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdiler. Programlar katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi