2019 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan bir karar ile Çocuk Kültür Evi’nde gerçekleştirilen eğitim atölye ücretlerine gelen yüzde yüzlük zamma veliler imza toplayarak tepki gösterecek.

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocuklara üretim odaklı bilişim becerilerinin kazandırılması amacıyla programladığı robotik/ maker atölyelerinin niteliğini arttırmak amacıyla eğitici eğitimler düzenlerken bir yandan da bireysel çalgı eğitim atölyeleri ile çocukların sanat becerilerine katkı sağlıyor.
 
2019 yılı boyunca aylık eğitim katılım ücreti 50 lira, bireysel çalgı eğitim katılım ücreti ise 100 lira idi.  2019 yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan bir karar ile akıl oyunları, robotik/maker, dans, sanat ver drama aylık eğitim atölye katılım ücreti 100 lira,   piyano, gitar, keman ve yan flüt aylık bireysel çalgı eğitim atölye katılım ücreti ise 200 lira olarak kararlaştırıldı.  Kısa mesaj yoluyla bilgilendirilen bazı veliler atölye ücretlerine gelen yüzde yüz zamma tepki göstererek,  imza kampanyası başlatacaklarını ifade etti.
 
Altuğ Acer