Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara 2019 yılının son günlerinde, senenin gayrimenkul ve emlak sektörü açısından genel değerlendirmesini yaptı. Yıl boyunca satışların kötü gittiğini, kiralamaların ise durma noktasına geldiğini belirten Dara, “2019’da satışlar kötüydü, 2020’den de beklentimiz yok” dedi.

2019 yılını da Çanakkale bazında kiralama ve satış olarak değerlendiren Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, sektörde genel olarak durgunluk yaşandığını belirterek, “2019 yılında konut satışları kötüydü. Kış aylarında zaten emlak piyasası durgun olur, kiralamalar durur. Bu yüzden şu anda sektör ölü. 2020 yılından da çok beklentimiz ve umudumuz yok” diye konuştu. Faizlerin düşmesinin da çare olmadığını belirten Dara, “Satışlarda bir kıpırdanma oldu,  ama bu yeterli olmadı” diye konuştu.

“ENERJİ KİMLİK BELGESİ İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Öte yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, önceki gün yaptığı açıklamada binalarda en önemli hususlardan birinin de enerji kimlik belgesi olduğunun altını çizerek, “Biliyorsunuz enerji kimlik belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020’den itibaren alım, satım, hatta kiralama yapılamayacak. 1 Ocak 2011’den bu yana en düşük C sınıfı enerji kimlik belgesi olmayan yeni binalar ruhsat alamıyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla vatandaşlarımız aldıkları evin enerji tüketimi performansını bilerek satın alacak ya da kiralayacak” dedi.  Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalar ile ilgili son gelişmeleri de gazetemize değerlendiren Dara, “Resmi gazetede de yayınlandı. Ben aynı zamanda Emlak Fedarasyonu’nun haberlerini de takip ediyorum. Ama sürenin çok az olması ve kamuoyunun bu konuda bilgi sahibi olmamasından dolayı sorunlar yaşayacağımızı düşünüyorum, kimsenin haberi yok” dedi.

Mine Tarım