Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak yılbaşından sonra sağlık ocaklarının tek çatı altında toplanması ve mahalledeki sağlık ocağının taşınması iddiaları üzerinden sağlık sistemini eleştirdi.

Çanakkale’de hastanenin merkezden uzağa taşınması, randevu almada yaşanan sıkıntılar, ilaç ve muayene ücretlerinin yüksek olmasının vatandaşı zorladığı bir ortamda, bir de sağlık ocaklarının taşınacak olmasının mantık dışı olduğunu söyleyen Işıldak, “Devlet Hastanesi’ni şehrin dışına atmışsın, sağlık ocağını da tutup öbür ucuna atarsan biz ne yapalım, ölelim mi? dedi. İl Sağlık Müdürü’ne de seslenen Işıldak, “Çanakkale Merkez’de en kısa zamanda Acil Servis’i acil açın. Eski Devlet Hastanesi, ya da Sigorta Hastanesi Acil Servis yeri için müsait. Dört dörtlük yerler boş, halka bu işkenceyi yapmasınlar. Vatandaş yukarı çıkarken her gün yetkililere beddua ediyor” dedi. 

Sağlık ocaklarının tam kapasite ile çalışmadığını, hizmet açısından yetersiz kaldığını ifade eden Muhtar Hacı Ramazan Işıldak, “Sağlık ocağımız yer, mevki, kişi sayısı ve personel açısından zaten verimli değil. Buradan taşınması ve bir araya toplanması bu bölgedeki vatandaşlar için çok zor olur. Sağlık ocakları bulundukları mahallelerde ve sınırlarında iyileştirilip, daha iyi bir ortamda sağlık ocağı olarak değerlendirilmelidir” dedi.

“SAĞLIK OCAKLARINA TAŞIMA DEĞİL, TAM TERSİ YERİNDE İYİLEŞTİRME YAPILMALIDIR”
Taşıma işleminin mantıksız olduğunu belirten Işıldak, “Burası fakir bir mahalle. Yaşlı insanlar var. Çoğunun aracı yok.  Zaten hastaneyi merkezden alıp, Çanakkale’nin dışına attılar. Örnek veriyorum,  Şu anda Çanakkale Merkez’de Fevzipaşa Mahallesi’nin Muhtarlığı’nda rahatsızlandım. Kalp krizi geçirdiğimi düşünün, ambulans çağıracağız, şehrin bir ucundan ambulans geliyor. Çanakkale’nin göbeğinden, alıp beni öbür ucuna beni hastaneye götürüyorlar. Ambulans gelene ve hastaneye ulaşana kadar öldüm. Sağlık sektöründe Çanakkale’de hizmet sıfır. Bir de sağlık ocaklarından darbe vururlarsa, o zaman bu vatandaş ölsün” dedi.
Mevcut sağlık ocaklarının iyileştirilmesi ve tam donanımlı, yüksek kapasite ile hizmet vermesi gerektiğini kaydeden Işıldak,  “Fevzipaşa, Namık Kemal Paşa iki, üç mahallenin hizmeti aynı yerden veriliyor. Sağlık Ocağı’nın durumu içler acısı. Dükkan gibi, paravanlarla çevrilmiş. Altta zemin katta iğne yapılıyor, sağlık ocağı demeye bin şahit gerek. Yani bakanlıktan gelen talimat var ama, önce sağlık ocaklarına, hizmet verilen yere baksınlar. Bölgelerde yerinde iyileştirilmeli, en önemli sektör sağlıktır ve vatandaş sağlık hizmetini en iyi şekilde almalıdır. Sağlıkta hak ettiğini vatandaşa veremezsen, vatandaştan hiçbir şey bekleme” diye konuştu.

“HASTANENİN ŞEHRİN DIŞINDA OLDUĞU BAŞKA BİR İL YOK”
“Devlet Hastanesi’ni şehrin dışına atmışsın, sağlık ocağını da tutup öbür ucuna atarsan ne yapalım, ölelim mi yani?” diyen Muhtar Işıldak, “Türkiye’nin hiçbir ilde, sağlık sektöründe hastanenin şehrin dışında olduğu başka bir il yok. İkinci bir il varsa gösterin. Ambulans gelecek, Lapseki girişinden, seni buradan alıyor, Çanakkale’nin çıkışına, İntepe Yolu’na doğru, ikinci bir yere götürüyor. Ambulansın gelmesi, seni götürmesi 40 dakika, 40 dakikada, 40 kişi ölür” dedi.  

“TÜM MUHTARLARI TOPLAYACAĞIM, BAKANLIĞA GİDECEĞİM”
İl Sağlık Müdürü’nü göreve davet eden Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı, “Koltukta oturmakla olmuyor, kalkıp, tek tek sağlık ocaklarını gezsinler. Her doktor kendi sağlık ocağından sorumludur demek yeterli değil, sen zeminini hazırlayacaksın, düzeni yerine getirip, teslim edeceksin. Sistemde aksaklık olursa, o zaman konuş. Ama şu an Fevzipaşa Mahallesi Sağlık Ocağı yetersiz. Bir de bunu kaldırırsan, vatandaşı öldür. Üniversite Hastanesi çıkışta, devlet hastanesi bir ucunda, bir de sağlık ocaklarını kaldırırsan olmaz. İl Sağlık Müdürü’ne sesleniyorum. Bir an önce harekete geçin. Çanakkale Merkez’de en kısa zamanda Acil Servis açın. Gerekirse Çanakkale’deki muhtarları toparlayacağım ve muhtarlarla birlikte, bakanlığa gideceğim, Çanakkale Merkez’de Acil Servis açılması için talebimizi dile getireceğim” dedi. Sağlık önelidir, sağlık ve eğitimi veremiyorsan, vatandaştan hiçbir şey beklemeyeceksin” dedi. Eski Devlet Hastanesi, ya da Sigorta Hastanesi’nin Acil Servis Yeri için müsait olduğunu söyleyen Işıldak, “ Dört dörtlük yerler boş, halka bu işkenceyi yapmasınlar. Vatandaş yukarı çıkarken her gün yetkililer beddua ediyor” diye konuştu.

Mine Tarım