Çanakkale’de eğitim öğretim hayatlarını sürdüren 530 öğrenci, Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında alınan bir kararla ulaşıma gelen zamma tepki göstererek toplandıkları imzalı dilekçeleri belediye önünde bir basın açıklaması yaparak teslim etti.

Öğrenciler adına konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Bilgin Metin Yadırgı, “Yaşanan ekonomik krizin faturası lise ve üniversiteli öğrencilere de ödetiliyor. Okul masraflarının biz öğrencilerin belini büktüğünü de hatırlatarak bir kez daha buradan Çanakkale Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz. Diğer illerde geçerli olan abonman sistemlerine geçilmesi ya da öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Çanakkale’de eğitim öğretim hayatlarını sürdüren 530 öğrenci,  şehir içi ulaşıma gelen zam kapsamında tepkilerini imza toplayarak gösterdi. Çanakkale Belediyesi önünde basın açıklaması yapan bir grup öğrenci topladıkları dilekçeleri teslim etti.

“KRİZİN FATURASI ÖĞRENCİLERE ÖDETİLİYOR”
Grup adına konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Bilgin Metin Yadırgı, “Çanakkale Belediye Meclisi geçtiğimiz ekim ayında şehir içi ulaşıma zam yaptı.  Ulaşım zammı tarifesi öğrenciler için 1,80’den 2,10 ‘ye çıkarıldı.  Biz Çanakkaleli gençler olarak bu yapılan zammın geri çekilmesini ve öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz. Ekonomik kriz okulların açılmasıyla kendini çok daha fazla hissettirmeye başladı. Ailelerin yaşadığı dar boğaz, biz öğrencilerin okullarının başlamasıyla beraber çıkan masraflarla arttı.  Yaşanan ekonomik krizin faturası biz Çanakkale lise ve üniversiteli öğrencilere de ödetiliyor. Artan giderler nedeniyle zorunlu olarak getirildiği söylenen zamlara bir yenisinin daha eklenmesi geçimimizi gittikçe zorlaştırıyor. Krizin faturası bizlere ev kiralarının artışı, yurt ücretleri, faturalarda ki artış, manavların bakkalların fiyat artışı ile en kötü yüzünü gösterirken temel gıda maddesi olarak et ve süt ürünlerinden, meyvelerden bahsedemez hale geldik. Okul masraflarının biz öğrencilerin belini büktüğünü de hatırlatarak bir kez daha buradan Çanakkale Belediyesi’ne seslenmek istiyoruz.  Diğer illerde geçerli olan abonman sistemlerine geçilmesi ya da öğrencilere özel indirimli tarife uygulanmasını talep ediyoruz”dedi.

Dilek Akşen