Milli servet Yediemin’de çürüyecek mi?
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bağlanan araçlar arasında yeni olanların satışı isteniyor ama eski model araçlar ve motosikletler çürümeye terk ediliyor. Vatandaş otopark ücretini ödemek istemediği için aracı almıyor ama plaka trafikten düşmediğinde vergi işlemeye devam ediyor. Biz vatandaşlara otopark ücreti konusunda yardımcı olacağız. Devlet bu işe el atmalı, milli servet çürüyor” dedi.
Yediemin depolarında uzun yıllardır satılmayı bekleyip de satılmayan araçlar çürümeye terk edildi. Bulundukları yerde çürüyen araçlar satışları yapılsa dahi ne borcunu karşılıyor ne de otopark ücretini. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşlara seslenerek, “ Otopark ücreti konusunda vatandaşlar sıkıntı yaşamasın. Biz avukatlarımız aracılığı ile icra yolu ile de otopark ücretlerimizi alabiliriz ama bu yolu denemiyoruz, gerekiyorsa otopark ücretinin yarısını alırız, vatandaşın mağduriyeti son bulsun” dedi.
Yetkililere de seslenen ve konunun yasa ile düzenlenmesini beklediklerini dile getiren Başkan Demir, “Yediemin’lerde terk edilen araçları milli servete dâhil edilmeli, ilk bir yılın ardından satışı devlet eli ile yapılmalıdır” dedi.
Başkan Demir sözlerinde şu ifadeleri kaydetti:
 “Yıllardır duran araçlar var. Vatandaşa bu eziyettir. Araç bağlandığında, aracın değeri ne ise, yıllar içerisinde düşüyor. Üstüne bir de otopark ücreti ekleniyor. Araç orada çürüyüp duruyor. Bunu defalara CİMER, BİMER her yere yazdım. Vatandaşları da arıyoruz. Otopark ücreti yüzünden aracınızı almıyorsanız, yarısını alırız tutan miktarın diyoruz.  Yeter ki kurtulalım. Sadece burası değil, tüm Türkiye’de durum böyle.  Vatandaş motoru satın alıyor, plaka çıkartmamış, vergisini ödememiş, taksitlerini ödememiş. İçeride sıfır motosikletler var.  Bunu 6-7 Bin TL’ye aldınız, plakasını bari çıkarın.  Bu araçları bizim satma şansımız yok, biz sadece bekçiliğini yapıyoruz. Satış yapılırsa üzerinden para alıyoruz. 19 dönümlük arazimiz var, boş yerimiz var ama yine de çok araç var. Başka illerde üst üste yığılı motosiklet. Bizim içeride 15-16 yıllık motosikletler var. Devletimizin bu araçları ekonomiye kazandırması gerekiyor. İçeride Ayvacık’tan kaçmak üzere olan mültecilere ait yabancı plakalı 4 büyük otobüs var. Yediemin ’de aracı olanlar otopark ücretinden korkmasın, biz yardımcı olacağız. Araç kazalı, sahibi gelip almıyor. Odanın avukatı aslında icra yolu ile de otopark ücretini de alabilir ama biz yapmıyoruz.  İki yıldır Yediemin otoparkından zarar ediyoruz.  Hükümet bu konuda kanun çıkarmalı, burada mağdur olan vatandaş. Devlet ilk bir yıldan sonra bu araçları ekonomiye kazandırmalı. Maliyeye mi satacak, maliye gelsin satışı yapsın. Avukatlara da sesleniyorum, aracı bağlatmışlar ama satış istemiyorlar. Yeni araçlar satılıyor ama eski araçlar kaldı. Hurda kanunundan da yararlanmıyor kimse.  O eski araç orada bağlı durdukça plaka düşmüyor, vergi düşmüyor, vatandaş aracı alamıyor ama vergisi işlemeye devam ediyor” dedi.
Dilek Akşen