ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat; Kaymakamlar, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.
 
ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıda; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğü (MEYOK) Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Monus, İsmail Ceylan da yer aldı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale’nin ilçelerinde de meslek yüksekokullarının olduğunu belirterek toplantının ana gündem maddesinin öğrenciler olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Amacımız onların talepleri, sıkıntıları hakkında bilgi sahibi olmak ve ona göre bir eylem planı oluşturmaktır. Ayrıca ilçelerimizde bulunan öğrencilerimiz ve hocalarımızın ciddi bir potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyeli harekete geçirip etkin bir hale getirerek ilçelerimizde ne gibi projeleri birlikte gerçekleştirebiliriz? Bizler öğrencilerimizin seçmiş oldukları uzmanlık alanları ile ilgili mesleki teknik eğitimlerini en üst düzeyde almalarını sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapmakla sorumluyuz. Eğitim-öğretimin yanı sıra her bir öğrencimizin kendisini okuluna ait hissetmesini sağlayacak sosyal ve sportif faaliyetler vb. şeyler yapmalıyız. Bunlar neler olabilir? Bunun için bir araya gelip birlikte düşünüp, fikir alışverişinde bulunarak bir sinerji oluşturmak istedim.”
 
Toplantıda; Kaymakamlar, MYO Müdürleri ve İl Müdürleri konuyla ilgili durum tespitlerinde bulunarak, neler yapılması gerektiği ile ilgili fikirlerini paylaştılar.


Kaynak: Haber Merkezi