Bayramiç’te Zeytinyağında Farkındalık etkinliği düzenlendi. Çanakkale bölgesinde üretim anlamında en önemli yerlerinden biri olan Bayramiç’te zeytinyağı alanında farkındalık çalışmaları devam ediyor.
 
Bayramiç Ziraat Odası tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Zeytin Dostu Derneği'nin destekleriyle Bayramiç Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri konuşmalarını yaptı. Konuşmalar sonrası katılımcılar, zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yer aldığı standı gezdi.  Toplantının ikinci bölümünde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu tarafından 'Kaliteli zeytinyağı için önemli bazı konular' adlı eğitim sunumu verildi. Sonrasında Zeytin Dostu Derneği İl Temsilcisi Mustafa Öz, 'Zeytinyağında doğru bilinen yanlışlar ve zeytinyağı duyusal tadımı' konulu eğitim sunumu yaptı. Programın ardından katılımcılara pilav ikram edildi.
 
Dilvin Altıkardeş