Ayvacık Belediye Başkanlığı sözleşmesi biten kadrolu işçilerle yeni sözleşme yaptı.

Belediye İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden ve Belediye İş Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Ümit Yılmazer ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın katıldığı sözleşme töreninde konuşan Başkan Bayram,, işçilerin kıdem ve sosyal haklarında iyileştirme yaptıklarını belirterek, “Zamanı geldi ve bu sözümü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum “ dedi.

Sözleşme yapılırken konuşurken Başkan Bayram, “Memurlardan sonra sözleşmesi biten kadrolu işçilerle yeni sözleşmede yıllardır alınamayan ya da iptal edilen kazanılmış haklarını iade etmesinin yanı sıra kıdemlerde ve sosyal haklarda iyileştirme yoluna gittik. Tek oturumda gerçekleşen sözleşme toplantısında işçinin hakkını emeğinin karşılığını vermek boynumuzun borcu. Benim bir sözüm vardı işçiler kazanılmış ve sosyal haklarını alacak emeklerinin karşılığı ödenecek demiştim. Zamanı geldi ve bu sözümü yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum nasip olduğu için şükürler olsun. Çalışma arkadaşlarım ile hep birlikte hizmet veriyoruz, birlikte çalışıyoruz Ayvacık için. Tüm işçi kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Sayın Yüksel Özden ise, “Dostluk ve neşe içerisinde bir toplantı geçirdik. Sayın Başkanımız ülke enflasyonun üzerinde hesaplamalar öngörmesiyle, işçi kardeşlerimin emeğinin karşılığını alabildiği karşılıklı ılımlı ve olumlu yol kat edip mutabakata vardığımız her iki tarafında kazanması beni çok mutlu etti. Mücadelemiz adına, mücadelemizin karşılık bulması adına gururlu bir gündü. Hepimize hayırlı olsun. Belediye Başkanımıza işçinin yanında olması emeğin kıymetini bilmesi sebebiyle çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Belediye İş Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Ümit Yılmazer de, “Bugün yapılan sözleşmede herkesin kazandığı emeğin anlamının bilindiği onurlu mücadelemizin tanımlandığı olmazların son bulduğu gündür. Tüm işçi kardeşlerim adına çok mutluyum. Bir kez daha özverinin, özgüven in ve emeğin başarıyı getirdiğine şahit olduk. Sayın temsilcimiz Uğur Çelik ve şahsım adına Belediye Başkanımız Mesut Bayram ve Şube Başkanım Yüksel Özden’e bu güzel tablo için teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Altuğ Acer