“Kepez ayrılmaz parçamız”

Kepez Belediyesi yaşanan ulaşım sorununu çözmek için Çanakkale Belediyesine yaptığı Otobüs başvurusu, Belediye Meclisi tarafından verilen kararla olumlu sonuçlandı. Çanakkale Belediyesi tarafından kullanılmayan 200 bin TL değerindeki iki otobüs Kepez Belediyesine hibe edildi.
Kepez’in ulaşım sorununa çözümler için çaba harcayan Kepez Belediyesi, mali durumundan dolayı yeni otobüs alamayacağı için Çanakkale Belediyesinde kullanılmayan iki otobüsün hibe olarak alınması için başvuru yapılmıştı. Bu başvuruyu Belediye Meclisinde yapılan değerlendirmenin ardından olumlu sonuçlanmıştı. Hibe olarak Kepez Belediyesine verilen iki otobüs için dün bir devir protokolü imzalandı.
Düzenlenen Protokol İmza Törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve İki Belediyenin ulaşım müdürleri katıldı. Protokolde bir konuşma yapan ve otobüsler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “İki ayrı Çanakkale Belediyesi otobüsünü hibe olarak Kepez Belediyesi’ne verilmesini ve Kepez Belediyesi de o araçları alma noktasında kararlarını verdiler. Şimdi bunların devir protokolü yapıyoruz. Aldığımız bu kararla kullanmayacağımız iki otobüsü Kepez Belediyesine teslim edeceğiz. Biliyorsunuz Kepez ayrılmaz parçamız. Ulaşımı da beraber yapıyoruz. Daha sonra da başka konularda da işbirliklerimiz illa ki olacak. Su konumuz var. Su konusu da Arıtma tesisimizin yenilenmesi bittiği zaman onu da kökünden çözeceğiz.  Dediğim gibi Kepez’de birçok konuda işbirliğimiz devam edecek” dedi.

“200 BİN TUTARINDAKİ ARAÇLARI HİBE OLARAK VERECEĞİZ”
Araçların maliyetinin 200 bin TL civarında olduğunu belirten Başkan Gökhan, Kepez Belediyesine hibe olarak verileceğini söyledi. Başkan Gökhan “Kepez Belediyemizin araç alması söz konusuydu, ama şu anda mali durumlar malum onun için birim kullanmadığımız iki aracı talep etti. Biz de bunları kendilerine hibe olarak vermeyi kararlaştırdık. Bugün bu iki aracı engelli aparatları ile beraber teslim edeceğiz. Bunların maddi ederleri 200 bin civarında. Ama biz bunları bedelsiz bir şekilde bu ederdeki araçları Kepez Belediyesine ücretsiz olarak vereceğiz” dedi.

“OTOBÜSLER SADECE KEPEZLİLERİN DEĞİL ÇANAKKALELİLERİN DE HİZMETİNDE OLACAK”
Kepez Beldesine hibe edilen otobüsler ile ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan İse iki otobüsün sadece Kepezlilerin değil Çanakkalelilerin de hizmetinde olacağını söyledi. Arslan “Kepez’e huzur dedik,  Kepez’e barış dedik, Kepez’e özgürlük dedik ve göreve talip olduk.  Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar da gerek halkıyla, esnafıyla, çalışanıyla, resmi kurumları ile barış içerisinde bir yönetim modelini uyguladık. Aynı anlayış ile hareket eden Çanakkale Belediyesi de bu anlayış ile bizimle çalışmalarını yürütmekte. Biliyorsunuz, Kepez hızla büyümekte ve bu büyüme ile beraber sorunları da artmakta.  Malum Kepez’in ulaşımında bazı sorunlar var. Bu sorunlar,  çözme adına da Çanakkale Belediyemizden kullanmadığı iki otobüsü hibe olarak istemiştik. Belediye Başkanımız ve Meclis üyeleri de bu talebimizi uygun buldular. Meclislerimizin ortak kabulü ile birlikte bu otobüsleri Kepez Belediyemize armağan ettiler. Bu otobüsler sadece Kepez’in değil Çanakkale halkının da hizmetinde olacak. Bununla birlikte, bundan sonra iki belediyemiz arasında gerçekleşen işbirlikleri artarak devam edecek. Barışı, huzuru neden söyledim? Bundan sonra kimse ile kavga etmek yok. Bundan sonra halkımıza hizmet etme adına hep birlikte çalışmak var. Kimse bizden daha farklı bir kültür beklemesin” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Çanakkale Belediye Meclisinde alınan kararla Kepez Beldesine hibe olarak verilen iki otobüsün protokolü Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan arasında imzalandı.

Dilvin Altıkardeş