Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiye tutarı ve bilet fiyatları geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olurken, tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet 20 liradan satılacak.
Bu yıl milli piyango seyyar bayileri hem korsan satışlardan hem de vatandaşın Milli Piyango İdaresi’ne olan güvensizliğinden şikâyetçi.  Geçtiğimiz yıllardaki hareketliliği yakalamayan satıcılar,  korsan satışların denetlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Dün midye arabası bugün bakıyorsun piyango bileti ile dolmuş. Onların sattığı biletlerin amorti ödemelerini 1 Ocak’tan sonra biz yapıyoruz. Vatandaş zaten güvenini yitirmiş, gelenek olmuş diye bir çeyrek bilet alıp geçiyor, kurum özelleşince durum değişir diye düşünüyoruz. Biz de umudu özelleştirmeye bağladık” dedi.  Öte yandan, 6 aydır bilet satan ve geçtiğimiz aylarda kazı kazan kuponundan 10 bin lira ikramiye kazandırdığını anlatan satıcı

Rahmi Alay,
Ben hissediyorum ki 80 milyonluk ikramiye çeyrek bilete çıkacak, o da Çanakkale’ye çıkacak” dedi.
Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiye tutarı ve bilet fiyatları geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olurken, tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet 20 liradan satılacak.
Bu yıl milli piyango seyyar bayileri hem korsan satışlardan hem de vatandaşın Milli Piyango İdaresi’ne olan güvensizliğinden şikâyetçi.

“UMUT DAĞITIRKEN HIRSIZLIK YAPIYORLAR”
6 yıldır Milli Piyango bileti satan Oktay Omay, “Vatandaşlar milli piyango bileti satın alırken, satıcının kimlik numarasını, bayi numarasını ve kaşe numarasını sormalıdır. Bayi olmayan milli piyango bileti satıcılar 1 Ocak sabahı ortadan kayboluyor. Geçen ay Çarşı Caddesi’nde üç dört tane bayi vardı, bu ay bakıyoruz, her yer milli piyango satıcısı doldu. Geçen ay nerde idi bu bayiler.  Çekiliş yapıldıktan sonra onlara çıkan amortilerin ödemesi için vatandaş bize geliyor.  Bayi olmayanların bilet satışı yapması kanunen yasak, denetlenmeleri gerekiyor.  Midye arabasını milli piyango arabasına çevirip, sadece yılbaşı bileti satanlar var. Bu emek hırsızlığıdır. Umut dağıtırken hırsızlık yapıyorlar.  Biz 12 ay bu işi yapıyoruz” dedi.

“UMUDUMUZ DEMİRÖREN”
Toplamda 436 milyon lira ikramiye dağıtılacağını ifade eden Satıcı Omay  , “Büyük ikramiye 80 milyon lira, çeyrek bilet 20 lira, yarım bilet 40 lira ve tam bilet 80 lira.  Satışlar şu an düşük gidiyor. Geçen yılın talihlisi ortaya çıkmayınca bu sene güven azaldı.  Milli Piyango Demirören grubuna geçecek. Bizim de satışlarımız o zaman artar diye düşünüyoruz” dedi.

 1 aydır milli piyangoculuk yapan Fatma Zuhal İşleyen Helvacı, “ Satışlarımız güzel gidiyor.  Evet, bazı insanlar güvenmiyor artık ama hala güvenerek alan da var. Yılbaşında bilet almak gelenek oldu artık, çıkmayacağını düşünse de insanlar alıyor.  Henüz 10 gündür satıştayız ama ayın 15’inden sonra memurlar da maaş aldıktan sonra satışlar hızlanır. Eşim de satış yapardı, o Çanakkale’de sattığı biletlerde çokça trilyon ikramiye çıkmıştı” dedi.

“10 YILDIR ALIYORUM HİÇ ÇIKMADI”
 Vatandaş Mustafa Tüysüz, “10 yıldır alıyorum, hiç çıkmadı.  Amorti çıkıyor ama yine de alıyorum. Umut etmek güzel şey.  Yeni yıla yeni umutlar ile giriyorum. Ben bir de alırken satıcıların yüzüne bakarım. Cana yakın duruyorsa o zaman bilet alırım” dedi.

“VATANDAŞ ARTIK GÜVENMİYOR
 Satıcı Ahmet Kıvan Başoğuz, “Satışlar bu sene hiç iyi değil, vatandaş artık güvenmiyor.  Belki son hafta satışlar artar. Vatandaş gelip zaman zaman eleştirisini bize yapıyor” dedi.

“HİSSEDİYORUM Kİ İKRAMİYE ÇANAKKALE’YE ÇIKACAK”
 Geçtiğimiz aylarda kazı kazandan 10 bin liralık ikramiyeli kuponu satan Rahmi Alay, “ Ben beş altı aydır satış yapıyorum ama biraz şans dağıtıyorum galiba. Kazı kazandan bir hanımda 10 bin lira kazandırdık.  Benim ilk yılbaşı biletim olacak. Şimdilik satışlar normal gidiyor ama tecrübeli arkadaşlar son hafta satış hızlanır diyor.  Vatandaş özelleştirme olacağını duyduğundan beri biraz duruma tedirgin yanaşıyor. Bir de geçen yılın talihlisi ortaya çıkmayınca durum zorlaştı.  Ben hissediyorum ki 80 milyonluk ikramiye çeyrek bilete çıkacak, o da Çanakkale’ye çıkacak. Korsan satışlardan şikayetçiyiz. Onlardan alınan biletlere çıkan amortileri biz ödeyeceğiz” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen