Troya’nın sesi Sırbistan’dan da duyuldu

Çanakkale Rehberler Odası Kurucu Başkanı ve Turist Rehberleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem  Biçer ile  birlikte iki gün boyunca Çanakkale’nin tüm noktalarını gezen çekim ekibi hafta sonu da Aynalı Çarşı’da çekim gerçekleştirdi. Sırbistan Halkının Çanakkale’ye ilgili olduğunu dile getiren Editör ve Sunucu Anitta Savıc, “Belgesel niteliğinde olan bir televizyon programı için Çanakkale’deyiz. Programın ismini Türk kahvesi koyduk. Gerek tarihi yarımada gerekse Troya bölgesinden dolayı bizler Çanakkale’ye aşinayız. Belgeselimizde bu özel topraklara da yer vermek istedik” dedi.
 Sırbistan RTV kanalında yayınlanmak üzere çekilen Türk Kahvesi belgeselinin önümüzdeki bölümlerdeki konusu Çanakkale olacak. Ekip ile birlikte iki gün boyunca Çanakkale’nin tüm noktalarını gezen Çanakkale Rehberler Odası Kurucu Başkanı ve Turist Rehberleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer , “Sırbistan ulusal televizyon kanalında Türk Kahvesi ismi ile yayınlanacak olan belgeselde bu bölümde de Çanakkale tanıtımı yapılacak. Belgeselin sunucusu Anitta Savıc  ve çekim ekibi ile iki gündür  Çanakkale’de çekim yapıyoruz. Türkiye’de belli başlı bölgeleri kendi programlarında tanıtmak amacı ile benimle iletişime geçtiler.  Ben kendilerini Emitt Fuarı’nda Çanakkale’ye davet etmiştim. Troya,  Gelibolu, Aynalı Çarşı, kordon boyu,  adalardan Kaz Dağları’na kadar her yeri gezdik. Çanakkale’nin Sırbistan’da en iyi şekilde tanıtımı için en önemli en dikkat çeken yerler hakkında bilgilendirme yaptık.  Troas Kültür Rotası’ndan bahsettik.  Troya Yılı ve bu yılın getirilerini de konuştuk. Onlar da Troya Yılı’ndan haberdar olduklarını dile getirdi.  Biraz da Çanakkale’ye Troya Yılının getirilerini görmek ve anlatmak için geldiklerini dile getirdiler” dedi.

Sırbistan halkının Çanakkale’ye ilgili olduğunu dile getiren Editör ve Sunucu Anitta Savıc , “Belgesel niteliğinde olan bir televizyon programı için Çanakkale’deyiz. Programın ismini Türk kahvesi koyduk. Gerek tarihi yarımada gerekse Troya bölgesinden dolayı bizler Çanakkale’ye aşinayız. Belgeselimizde bu özel topraklara da yer vermek istedik. Çanakkale tanıtımının ülkemizde çok ilgi göreceğini düşünüyorum” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen