Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte tüm ilçeleri gezerek ilçelerdeki partililer ile bayramlaştı. 
Lâpseki buluşmasında söz alan İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Geçtiğimiz yerel seçimlerde Türkiye açık ve net bir tavır ortaya koydu.  İstanbul’da tavırlarını Ekrem İmamoğlu’ndan yana kullandı. Ancak bunlar her türlü sahtekârlığı,  her türlü ahlaksızlığı yaparak İmamoğlu’nu belediye başkanı yaptırmadılar.  Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçilmiştir. Bugün İstanbul’un belediye başkanıdır. 23 Haziran’da 16 milyon İstanbullu kendilerine yapılan bu hakaretin cevabını en ağır şekilde verecektir. Ekrem İmamoğlu 31 Mart günü ittifak partilerinin adayı idi, şimdi 81 milyon Türkiye’nin adayıdır.  Türkiye artık kabuk değiştiriyor.  Nasıl Çanakkale’de Umurbey’de Çardak’ta değişim dedi ise, Türkiye’de de değişim dedi. Her şey çok daha güzel olacak.  Önümüzdeki bayramlarda daha mutlu, huzurlu ve demokratik bir Türkiye diliyorum” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri çalışmalarına devam ettiği için programa katılamadı. Öte yandan, Lâpseki İlçe Örgütü ve partililer ile bayramlaşmasını bitiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, yan kahvede devam eden AK Parti İlçe Teşkilatının bayramlaşmasını da ziyaret ederek, onlarla da bayramlaştı.
Dilek Akşen