Fiyat tariflerinde çift dil dönemi başladı

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Yönetim Kurulu yeni yıl ile birlikte esnafa e fatura eğitimleri düzenlenmesi ile fiyat tarifelerinin Türkçe ve İngilizce hazırlanması ve fuarlara katılımın artması için düğmeye bastı.
Gelişen ve değişen dünyanın gereklilikleri, hızlı çalışma temposu ve teknolojik olanaklar, tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürünleri mağaza gezerek değil de, bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla edinmelerini sağlarken, küçük esnafı da e-ticaret yapmaya zorluyor.  “Bölgesel olarak mal ve hizmet sunan işletmeler, e-ticaret sayesinde daha geniş kitlere ulaşma,  daha düşük maliyetlerle, daha geniş pazarlara ürünlerini tanıtma imkânına sahip olabilir” diyen Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Çanakkale kendi öz değerleri ile dünyaca bilinen bir kent olduğu için, Çanakkale’nin marka değeri kazanmış ürünlerini, uluslararası arenada pazarlama ve tanıtım noktasında büyük bir potansiyel vardır” dedi. 

Çanakkale’nin gelişmesine çok önem verdiklerini de ifade eden Başkan Özcan, “Odalarımızın 2020 yılı için hazırlamış olduğu, onayladığımız fiyat tariflerinde hem İngilizce, hem de Türkçe hazırlanması kapsamında düzenleme yapacağız.  Bunu zaman içerisinde ihtiyaç olan dillerde de tarife hazırlamak boyutuna taşıyacağız. Bu turistlerin kent içerisindeki hareketlerini kolaylaştırmak adına atılmış bir adımdır” dedi.
Dünya ticaretinin olmazsa olmazları arasında olan e- ticaretin Çanakkale’nin marka değeri kazanmış ürünlerini, uluslararası arenada tanıtma ve satma konusunda çok önemli olduğunu ve büyük bir satış potansiyeli barındırdığını ifade eden Başkan Özcan konu kapsamında, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Mesleki Eğitim Danışmanlık Birimi Ve İşyeri Denetleme Danışmanlık Grubu ile bir araya geldi. Başkan Özcan, “Birliğimiz önderliğinde mesleki odalarımızca üyemiz Esnaf ve Sanatkârlarımıza E-fatura ve E-ticaret konularında eğitimler düzenlenerek, yeni yılda da, odalarımız tarafından üyelerimizin fuarlara katılımlarına devam edilecektir. E-ticaret gelişen dünyanın gerekliliklerinden biridir. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte eğitim ve teknik destek vereceğiz. Biz birlik olarak esnafımızı bu konuda bilgilendiriyoruz.  Esnafımız e-ticaret ile dünyaya açılabileceğini, Çanakkale’nin marka değeri kazanmış ürünlerini, uluslararası arenada pazarlayabileceğini öğrenecek. Dünya ticaretinin olmazsa olmazı e-ticarettir. Ayrıca, esnafımız, mesleki odası aracılığı ile dil eğitimi almak istediğinde Halk Eğitim Merkezi ile birlikte dil eğitimleri de alabilir” dedi.

FİYAT TARİFELERİ ÇİFT DİLDE HAZIRLANACAK
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Birliğimiz yönetim kurulu, denetim kuru, disiplin kurulu Mesleki Eğitim Danışmanlık Birimi ve İşyeri Denetleme Danışmanlık grubu ile aylık kurullar olağan toplantılarımızı gerçekleştirdik.  Çanakkale, sanayiden ziyade, hem tarım hem de turizm şehridir. Biz esnaf birliği olarak turizm adına kolaylaştırıcı olmak adına elimizden geleni yapıyoruz.  İlimizde, gerek adalarda gerek Troya Müzesi ile birçok turizm yatırımı yapılıyor. Biz bu kente gelen turistler için, odalarımızın 2020 yılı için hazırlamış olduğu, onayladığımız fiyat tariflerini hem İngilizce hem de Türkçe hazırlanması kapsamında düzenleme yapacağız.  Bunu zaman içerisinde ihtiyaç olan dillerde de tarife hazırlamak boyutuna taşıyacağız.  Bu turistlerin kent içerisindeki hareketlerini kolaylaştırmak adına atılmış bir adımdır” dedi.  

Dilek Akşen