23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kortej yürüyüşüne Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve okullardaki öğrenciler katıldı. Çanakkale Valiliğinin önünde son bulan kortej yürüyüşünün ardından Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında çocuklar için düzenlenen programa, Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz katılım gösterdi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, “23 Nisan 1920’den bu yana Türkiye Cumhuriyeti bu meclisin çatısı altında Millet iradesi doğrultusunda alınan kararlarla yönetilmektedir. 99 yıldır Milli İrademizin emanet edildiği yegane merci meclisimiz olmuştur. Milletimizin ne bugün, ne de yarın millet hakimiyetinden feragat etme niyeti yoktur. Meclise kastedenlerin eli kolu bağlanmıştır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
Atatürk İlkokulu öğrencisi Azize Melek Kurt tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı şiiri okundu. Çocukların coşkulu kutlamalarının ve şarkılara eşlik etmelerinin ardından Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Korosu izleyenlere güzel bir konser vererek keyifli anlar yaşattılar.
 
Seda Atan