ECEABAT BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI KAMPANYA

Son aylarda Eceabat ve Tarihi Yarımada’da sayıları iyice artan ve kontrolden çıkan sokak hayvanları için, soğuk kış günlerinde beklenen adım Eceabat Belediyesi’nden geldi.

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, yaklaşan kış günlerinde bir projeye imza atarak ilçede bulunan işletmelerden toplanan yemekleri sokak hayvanlarına ulaştırmaya başladı.
İlçedeki lokantalardaki masalara konulmak üzere afişler dağıtan Eceabat Belediyesi, afişlerde, toplanacak yemekler hususunda vatandaşlara uyarılarda da bulundu. Söz konusu afişlerde, “ Sizden küçük bir ricamız var. Bu işletmedeki artan yemekleri Eceabat’ımızdaki Sokak hayvanlarına götürmek için topluyoruz. Bu nedenle, peçete, kâğıt mendil ya da kürdan gibi atıkları tabağınızın içine bırakmamanızı rica ediyoruz. Eceabat’taki can dostlarımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu sorumluluğu Yerel Yönetimlere verirken,  Eceabat’ta en az 1300 sokak köpeğinin yaşadığı ve tarihi alan içerisinde gezen sokak köpekleri düşünüldüğünde örnek bir barınak için hızla adım atılması da gerekiyor.

Dilek Akşen