Tekerlekli Sandalye Basketbol sporcuları ile Çanakkale Koleji Yıldız Basketbol Takımı arasında Tekerlekli Sandalye Basketbol empati maçı gerçekleştirildi.

Dünya Engelliler Gününe özel Çanakkale Koleji Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak sporcular antrenör Caner Cesur, Çanakkale Koleji öğrencilerine 3 Aralık Engelliler günü ile ilgili bilgi verdi. Ardından yalnızca Bedensel Engelli bireylerin yapabildiği Tekerlekli Sandalye Basketbol sporunu anlattı ve tekerlekli spor sandalyesini kullanmayı öğretti.

Daha sonra yapılan tam saha maçta güzel görüntüler ortaya çıktı. Maçta öğrenciler, bedensel engelli sporcuların yaptığı tekerlekli sandalye basketbol sporunun normal basketbola göre ne kadar zor olduğunu birebir yaşayarak empati yaptı. Müsabaka sonunda bu sefer Çanakkale Koleji Öğretmenleri sandalyeye geçti ve güzel görüntüler ortaya çıktı. Tribünde bulunan öğrencilerin destekleriyle, öğretmenlerin basketlerinin ardından sonlanan etkinlikte, Çanakkale Koleji İlkokul Ortaokul Müdürü Davut Yılmaz etkinliğe katılan sporculara madalya vererek teşekkür etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi