Yeni eğitim- öğretim döneminde de öğretimin her kademesinde faaliyetlerine yoğun bir programla devam eden Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü, Şinasi Figen Bayraktar Ortaokulu’nun 4. kez düzenlediği ve farklı mesleklerden alanında uzman yöneticilerin katılım sağladığı Kariyer Günleri’nde Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger’in sunumuyla yer aldı.
 
Kariyer Günleri’nde ‘Meslek Seçiminin Önemi’ başlıklı sunumuyla katılan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger, öğrencilere hem kendi mesleğini tanıttı hem de meslek seçilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu. Ülger, okul türü seçme aşamasında olan 8. sınıf öğrencilerine “Meslek Seçimi” ile ilgili farkındalık yaratmak adına da açıklamalarda bulundu. Meslek seçiminin hayatta alınacak en önemli kararlardan biri olduğuna dile getiren Ülger, öğrencilerin önce kendilerini tanımaları gerektiğini sonrasında kendilerine uygun mesleği seçebileceklerine dikkat çekti. Sunumu 8. Sınıfta okuyan toplam 70 öğrenci ilgiyle dinledi.
 
3 gün boyunca sabahtan akşama kadar süren oturumlara katılan diğer meslek erbapları öğrencilere mesleğe giriş koşulları, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikler, mesleğin çalışma ortamı ve koşulları, mesleğin işgücü piyasasındaki yeri, meslekte ilerleme koşulları ile ilgili bilgiler verdi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi