“2019 yüksek dalgalanmaların olmadığı bir yıldı”

2018 yılı içerisinde ülke ekonomisine gerçekleştirilen kur operasyonlarını ardından ciddi bir yükseliş gösteren altın, hala tasarruf etmek isteyen yatırımcı için güvenli liman olma özelliğini koruyor.
2019 yılı altın piyasası ve kent merkezide faaliyet gösteren kuyumcuların yıl değerlendirmesini gazetemize yapan Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, “2019 yılı yüksek dalgalanmaların olmadığı bir yıldı. Jeopolitik ve bir takım ekonomik pozisyonlara göre ara dönemlerde rekor seviyeleri de gördük. Altının gidişatı dünya geleceği ile paralel gidiyor. Altının gelecek ile ilgili tahmini fiyatlamalarını ekonomi değil jeopolitik konum belirler. Dünyadaki kargaşa altını herkes için güvenli liman kılar” dedi.

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, 2019 yılı altın piyasası ve kent merkezide faaliyet gösteren kuyumcuların yıl değerlendirmesini gazetemize yaptı.

“2019 YILI YÜKSEK DALGALANMALARIN OLMADIĞI BİR YILDI”
Başkan Ay, “2019 yılı yüksek dalgalanmaların olmadığı bir yıldı. Jeopolitik ve bir takım ekonomik pozisyonlara göre ara dönemlerde rekor seviyeleri de gördük. Altının gidişatı dünya geleceği ile paralel gidiyor. Altının gelecek ile ilgili tahmini fiyatlamalarını ekonomi değil jeopolitik konum belirler. Dünyadaki kargaşa altını herkes için güvenli liman kılar. Onun için de ons olarak 1400-1450 bandının altında seyretmez. Tasarruf etmek isteyen herkese, banka faizlerinin ciddi derecede aşağıda olduğu dönemde altını tavsiye ediyor, onu en iyi yatırım aracı olarak görüyoruz” dedi.

“2019 YILI ÇANAKKALE KUYUMCULARI ADINA RİSKSİZ BİR YIL OLDU”
Kent merkezinde faaliyet gösteren kuyumcuların da yıl değerlendirmesini yapan Başkan Ay, “2018 yılı Ağustos ayı içerisinde yaşadığımız kur operasyonundan sonra, bir takım sıkıntılar doğdu. 2019 yılında faizlerin oturması,  insanları alışverişler konusunda rahatlattı.  Güven endekslerinin artması olumlu sonuç verdi. 2019 yılı Çanakkale kuyumcuları adına ne çok mutlu, ne de mutsuz geçti ama risksiz bir yıl oldu” dedi.  Altın, geçtiğimiz haftayı, gram altın 271 TL, çeyrek altın 441 TL ve cumhuriyet altını 1.814 TL ile kapadı.

Dilek Akşen