Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Çanakkale’deki diş hekimlerine yönelik olarak 29’ncu Bilimsel Sempozyumu Çanak Otel’de gerçekleştirildi.

30 Kasım- 1 Aralık tarihlerinde düzenlenen sempozyumda alanında uzman Prof.Dr. Işın Ulukapı -‘Süt Dişlerinde Endodontik Tedavi’ ,Prof .Dr. Haşmet Ulukapı - ‘Kompozit Reçineler ve Estetik’, Prof. Dr. Sedat Küçükay - ‘Minimal İnvaziv Endodonti’, Doç.Dr. Mustafa Tunalı - ‘PRF Klinik Kulanım Alanları’, Dr.Öğr.Üyesi Berkem Atalay ‘Maksiler Sinüs Hastalıkları Tanı ve Tedavi’ hakkında bilgi verdi.

Sempozyum açılışında konuşan Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Sami Doğangün, “22 Kasım 1908’de Cemil Topuzlu ve Halit Şazi öncülüğünde bilimsel diş hekimliğini oluşturan girişimlerin üzerinden 111 yıl geçti. Hem bir bilim hem de sanat dalı olan mesleğimizin 111’nci kuruluş yıl döneminde bugün bizleri şereflendiren çok değerli konuklarımıza ve siz değerli meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Çok zor koşularda önemli adımlar atan Cemil Topuzlu ve Halit Şazi 21’nci yılın Türkiye’sinde mesleğimizde çok daha çağdaş gelişmeler oldu. 90’nı geçen diş fakültesinde yeterli sayıda öğretim üyesi var. Kaliteli eğitimin yetiştirdiği diş hekimleri için hem kamuda, hem  üniversitede, hem de özel de özlük hakları korunmuş, sosyal güvenceleri sağlanmış toplumsal refah seviyeleri arttırılmış olarak sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyenlere büyük bir refah içerisinde hizmet sunabilmektedirler diyebilmeyi çok isterdim. Maalesef anayasa ve yasalarla tanınan kamu adına halka hizmet sorumluluğu taşıyan bir yapı olan Türk Diş Hekimleri Birliği ve diş hekimi odaları kamu niteliğindeki meslek örgütü olmalarına rağmen sağlık hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmemekte, sağlık politikaları oluşturulmasında TDB’nin bilimsel çalışmaları odaların önerileri ve tavsiyeleri dikkate alınmamaktadır” dedi.
Açılış konuşmasının ardından cumartesi günü Prof .Dr. Haşmet Ulukapı  ‘Kompozit Reçineler ve Estetik’,  Prof.Dr. Işın Ulukapı -‘Süt Dişlerinde Endodontik Tedavi’, Prof .Dr. Haşmet Ulukapı - ‘Kompozit Reçineler ve Estetik’, Prof. Dr. Sedat Küçükay - ‘Minimal İnvaziv Endodonti’ konularında diş hekimlerine bilgilendirmede bulundu.

Dilvin Altıkardeş