CHP İl Başkanlığı tarafından her milli bayramda olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda Atatürk Anıtı’nda alternatif tören gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan katıldı.
 
 “BU ARMAĞAN TÜKENMEYEN SORUMLULUĞUN SİMGESİDİR”
CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temeli olan Cumhuriyetimizin sembolü olan, milletimizin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de Ankara’da kurulmuş olup, bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya göstermiştir. Kuvayı milliye ruhuyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ulusal birliğimizin ve Türkiye milli tarihimizin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920 milletimizin tutsaklık zincirini kırarak, tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür. Esaret ve işgal zincirlerini kıran insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan meclisimizi kuruluş günü bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen tükenmeyen sorumluluğunun simgesidir. Dolayısıyla halkın temsilcisi olan milletvekillerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en öncelikli görevi bu ülkedeki bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laiki sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Anıta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çanakkale Şubesi, Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi,  Türk Hava Kurumu çelenkleri de konuldu.

Seda Atan