Tüm ilçe ziyaretlerini bitirdikten sonra,  2020 yılı Ocak ayı içerisinde,  talep öneri ve şikâyetlerden oluşan bir raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek, Çanakkale’nin dört milletvekiline sunacaklarını açıklayan Başkan Özcan, “Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafımız kredi kullanabilir ama bankalara olan borçlarından dolayı bu imkândan da faydalanamıyor.  Bunla ilgili düzenleme olup olmayacağını merak ediyor. Esnaf kredi teşvikinden ziyade borçları ile ilgili süre istiyor. Esnafın ödeme kalemi bitmiyor. Bu dönemde nefes almayı talep ediyor” dedi”
Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, ilçelerde bulunan meslek odalarını ziyaret ederek, esnafla bir araya gelmeye devam ediyor.
Son olarak, Gökçeada İlçesi’ne giderek,  Gökçeada Esnaf Ve Sanatkârlar Odası ve Gökçeadalı esnaf ile bir araya geldi.
 İstişare toplantılarına Biga ile başladıklarını ifade eden Başkan Özcan, Merkez ilçe ile bitireceklerini dile getirerek,  tüm ilçe ziyaretlerini bitirdikten sonra,  2020 yılı Ocak ayı içerisinde,  talep öneri ve şikâyetlerden oluşan bir raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giderek, Çanakkale’nin dört milletvekiline sunacaklarını açıkladı.
Toplantılara esnaf, oda başkanı ve belediye başkanlarının da katılım gösterdiğini ifade eden Başkan Özcan, “Amacımız hızla çözüme kavuşabilecek sorunları, tüm paydaşlar ile birlikte konuşarak çözüme kavuşturmak” dedi.
“ESNAF KREDİ TEŞVİĞİNDEN ZİYADE BORÇLARI İLE İLGİLİ SÜRE İSTİYOR”
İlçelerdeki esnafın da, ülke genelinde olduğu gibi nakit para sıkıntısı çektiğini ve borçlarını ödemekte zorlandığını ifade eden Başkan Özcan, “Her gittiğimiz yerde nakit sıkıntısını konuşuyoruz. İşler iyi gitmiyor. Çanakkale il genelinde yaz sezonunda hareketli geçiyor. Bizim sezonumuz da sona erdi.  Esnaf borcunu ödemekte güçlük çeliyor. Elektrik zammından dolayı esnaf sıkıntıya düştü. Yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte işçilerin sigorta primleri ve vergi oranları da artacak.  Esnaf ve Sanatkâr, vergi dairelerine yaptıkları yapılandırmaları ödemekte güçlük çekiyor.  Şimdi  Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi  esnafımız kredi kullanabilir ama bankalara olan borçlarından dolayı bu imkândan da faydalanamıyor.  Bunla ilgili düzenleme olup olmayacağını merak ediyor. Esnaf kredi teşvikinden ziyade borçları ile ilgili süre istiyor. Esnafın ödeme kalemi bitmiyor. Bu dönemde nefes almayı talep ediyor” dedi.
Dilek Akşen