Yatırımlara hızla devam eden Geyikli Belediyesi’nde, 400 dönümlük bir arazi üzerinde, Öğretmen Kamp Merkezi,  Turizm Fakültesi Kampüsü, Huzur Evi ve Jandarma Kampının Atlı Birlikler Kampüsü kurulmasına yönelik tahsis çalışmaları devam ediyor.
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Geyikli’de turizm hareketliliğinin yılın on iki ayına çıkması ve üniversite öğrencilerinin ilçe ekonomisine katkı sağlaması adına çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek, “Doğru planlama ve israftan kaçarak ekonomik kriz ile mücadele edip, yatırımlara devam etmek mümkündür. Temsil tören harcamalarınız kıstık.  İsraftan kaçındık.  Belediyenin gelirlerini de halkımızın ihtiyacı doğrultusunda değerlendiriyoruz.  Amacımız yatırımları canlandırmak.  Biz yıl boyunca turizm merkezi olmak adına ilerliyoruz” dedi.

“YILIN ON İKİ AYINDA TURİZM MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ”
Geyikli’de turizm hareketliliğinin yılın on iki ayına çıkması ve üniversite öğrencilerinin ilçe ekonomisine katkı sağlaması adına ilerleme kaydettiklerini ifade eden Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Geyikli’nin yılın on iki ayında turizm merkezi olması için çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor. Yapımı tamamlanan ve inşası devam eden projelerimiz de var.  Geçtiğimiz günlerde, çalışmaları yerinde incelemek için İl özel İdare Genel Sekreterimiz Abdullah Köklü,  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve İl Milli Emlak Müdürü Mustafa İribaş ziyarette bulundu. üniversite kampüsü, öğretmenler kampı, Kızılay’a verilmek üzere Huzur Evi projelerimiz var.  Bu alanların tahsisi konusunda görüşmelerimiz oldu” dedi.

“BİR AMACIMIZ DA BELDEMİZDE İSTİHDAM YARATMAK”
İstihdam oluşturmanın da önemine değinen Başkan Oruçoğlu, “Biz bu belediyeyi hem turizm hem de üniversite bağlamında daha çok hareketlendirme hedefi ile hareket ediyoruz.  Burada ne kadar çok öğrenci ağırlayabilirsek, ekonomimiz o kadar kalkınır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Geyikli ’ye bir turizm kampüsü kazandırmak istiyoruz.  400 dönümlük arazi,  Öğretmen Kamp Merkezi,  Turizm Fakültesi Kampüsü, Huzur Evi ve Jandarma Kampının Atlı Birlikleri için yeterli. Biz, bu alanın, bu kurumlar ile gelişmesini istiyoruz. Bir amacımız da beldemizde istihdam yaratmak” dedi.

“İSRAFTAN KAÇARAK YATIRIM YAPIYORUZ”
Doğru planlama ve israftan kaçarak ekonomik kriz ile mücadele ederek yatırımlara devam edebildiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Oruçoğlu, “Doğru planlama ve israftan kaçarak ekonomik kriz ile mücadele edip, yatırımlara devam etmek mümkündür. Temsil tören harcamalarınız kıstık.  İsraftan kaçındık. Ankara’dan da destek alıyoruz. Gidip derdimizi anlatıyoruz. Spor Bakanlığı futbol sahamızı yaptı.  Belediyenin gelirlerini de halkımızın ihtiyacı doğrultusunda değerlendiriyoruz. Amacımız yatırımları canlandırmak. Biz 12 boyunca turizm merkezi olmak adına ilerliyoruz” dedi.

“FIFA STANDARTLARINDA BİR FUTBOL SAHASININ DA İLÇEYE KAZANDIRDIK”
Öte yandan, FIFA standartlarında bir futbol sahasının da ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Oruçoğlu, sözlerine, “Rüzgar Gülü ve termal su ile ilgili İl Özel İdare ile ruhsat çalışmalarımızı yapıyoruz.  Belediyemiz adına, otellere bu termal suyun pazarlamasını yaparak, kış turizmini de canlandırmayı hedefliyoruz.  Bu geleceğe yönelik bir adımdır. Bu ara da doğalgazımız da 2020 programına alındı. FIFA standartlarında bir de futbol sahası projemizi de bitirdik.  Burada büyük turnuvalar da yapılacak” ifadeleri ile son verdi.

Dilek Akşen