Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “(Yeni Yargı Paketi) Gazete, medyanın da desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili, sona erdirmeyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil. Elektronik satış usulüyle ilgili düzenlemeler, icrayı kolaylaştıracak birtakım farklı düzenlemeler var.” dedi.

Bakan Gül, Erzurum Adliyesi’nde, hakim, savcı ve adliye personeliyle yemek yedikten sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı’nı makamında ziyaret etti.
Gül, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki adalet hizmetlerini değerlendirmek ve temaslarda bulunmak için Erzurum’da bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Yargı paketlerimizin birincisi kanunlaştı. Milletimizin büyük bir beğenisiyle kanunlaşan Yargı Paketi, artık uygulama aşamasında. Büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Elbette bu paketler devam edecek. Milletimizin sorunlarını çöze çöze daha fazla hem yargıya güvenin arttığı hem de adalet hizmetlerinin etkinleştiği süreci hep beraber yaşayacağız.”

“YENİ YARGI PAKETİ’NDE İLANLARIN DEVAM ETMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR”
Abdulhamit Gül, bir gazetecinin Yeni Yargı Paketi ile yerel gazetelerin ilanların kesileceği yönünde iddiaları hatırlatması üzerine de şu ifadeleri kullandı: “Yargı Paketi’nde hukuk usulüne ilişkin düzenlemeler söz konusu. Ancak bildiğiniz gibi icra ve basın ilanlarıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin sona erdirilmesi gibi bir düşünce söz konusu değil. Böyle bir düzenleme yargı paketinde söz konusu olan bir düzenleme değil. Dolayısıyla gazete, medyanın da desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili, sona erdirmeyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil. Elektronik satış usulüyle ilgili düzenlemeler, icrayı kolaylaştıracak birtakım farklı düzenlemeler var ama ilanların devam etmesi öngörülüyor.”

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. Zahid Sobacı ve Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, geçen hafta basının sorunları ve resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yaygın/yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılması konularını görüşmek üzere Adalet Bakanı Gül’ü makamında ziyaret etmişti.