Renkli görüntülerin oluştuğu Tahta At Şenliği’nde kentli çocuklar  şişme oyun parkları, söyleşiler, animasyonlar, sahne gösterileri, atölyeler, sanat aktiviteleri, sergiler, sokak oyunları ve spor aktiviteleriyle gönüllerince eğlendi.
Etkinliğe katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Stantları tek tek gezerek çocuklarla vakit geçirdi.

“BUGÜN BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLIDIR”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şenlikte yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün Çanakkale halkına ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yurttaşlarımıza kutlu olsun. Çok önemli bir bayram çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılması ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram ilan ettiği ve aynı zamanda çocuklara hediye ettiği bir gün. Dolayısıyla, egemenlik milletindir diye bir düstur var. Gerçekten de parlamenter sistemde yani halkın temsilcilerinin oluşturduğu bir mecliste, ülkenin yönetimi ve ülkenin yararına olacak yasaların çıkarılması ve halkın temsilcilerinin bir arada, ülkenin geleceği ile ilgili kararların alması son derece önemli. Biliyorsunuz, meclisimizin bir diğer adı da Gazi Meclis. Çünkü meclis kurulduktan sonra İstiklal Savaşı tamamlanmıştır. Meclis 1920’de açıldı. İstiklal Savaşı 1922’de sonuçlandı. Dolayısıyla ülkenin bağımsızlık mücadelesinin verildiği dönemde açık olan, bu dönemde ön alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında ve elbette ki başkomutanlığında, ülkenin bağımsızlığını kazandığı süreçte görev yapmış, göreve başlamış bir meclis. Biz bundan dolayı milletin egemenliğini ifade eden parlamentonun, meclisinin üstünlüğünü savunuyoruz ve parlamenter sistemi savunurken de bunu öne alıyoruz. Tek adam rejimi değil, parlamenter demokrasi rejimini savunuyoruz. Bu yüzden bugün bizim için çok anlamlıdır. Herkesin bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
Etkinlikler akşam saatlerine kadar devam ederken, aileler çocuklarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) iş birliğiyle düzenlenen 2'nci Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali'ne 13 ülkeden yaklaşık 780 çocuk katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalde dans gruplarına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından hediyeler verildi.

Seda Atan