Yüksel “Yapamıyorsunuz biz yapalım”
Gökhan, “ Buyurun yapın”

2020’de bitmesi planlanan Troya Caddesi’ndeki yoğunluğu azaltmayı hedefleyen, Çanakkale Havaalanı’ndan Esenler bölgesine kadar uzayacak 2.Troya Köprüsü’nün son durumu Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantılarının 6’ncı bileşiminde gündeme geldi.
Başkan Gökhan geçtiğimiz hafta gazetemize yaptığı bir açıklamada, “Köprümüze mali sıkıntıdan dolayı başlayamadık, ama önümüzdeki seneki ilk hedefimiz bu 2.Troya Köprüsü. Orada bir de havaalanı duvarını içeriye alacağız, biraz yolu genişleteceğiz. Onların hepsi bir bütün, yılsonuna da geldiğimiz için herhangi bir işlem yapmak durumunda değiliz” demişti. Mali sıkıntılardan dolayı başlayamayan, etüt ve projeleri hazır olan köprüyle ilgili eleştiri getiren AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel mecliste yatırımın aksadığını ima ederek rest çekti.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’aSiz yapamadık, beceremedik deyin, biz yaparız” deyince Başkan Gökhan, “Talipsiniz herhalde. Bizim bu taşıt köprüsünü yapacak bütçemiz de var ama siz beceremediğimizi ifade ediyorsanız, beceremedik buyurun yapın. Benim bütçemde 2020 yılı yatırımı olarak görünüyor, 2020 Aralık sonuna kadar yaptınız, yaptınız.17 yıldır bu işi yürütüyoruz,  bir işi de beceremeyelim, madem beni bunla itham ettiniz, hadi gözümüz aydın bedava köprümüz olacak” dedi.

Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantılarının 6’nci bileşiminde, 2020 Yılı ücret tarifesi ve performans programı taslağı ile üç yıllık gelir gider bütçesi görüşüldü. 2020 yılının yıllara sâri yatırımları arasında, Yeşil Yerel Yönetim Binası,  yaya ve araç köprüsü olan 4. Taşıt köprüsü, Altın Çağlar Çocuk Gelişim Merkezi,   Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi,  Kırkyama Sanat Atölyesi, Sosyal Yaşam Merkezleri yer aldı.
2020 yılında 3 adet motosiklet, 1 adet traktör, 1 adet kepçe, 1 adet kamyon, 1adet itfaya aracı ve 1 adet otobüs alımı planlandığı da meclis üyelerine bildirildi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “4. Araç köprüsünün bütün projeleri hazırdır. Zemin etütleri hazırdır.  Yarın sabah ihaleye çıkma durumundayız.  Buna başlarken Devlet Su İşleri köprüyü biz yapalım dedi ama ekonomik kriz oldu, yapamadılar.  Biz de yapamadık. 2020 yılı için böyle bir bütçe yok.  Temennimiz yeşil bina ve cennet otopark da biterse, otopark sorununa  kısmen bir çözüm bulmuş olacağız. Biz taşıt köprüsünü 2021 olarak planladık.  İlk yapılması gereken proje budur” dedi.
AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Havalanı’ndan gelip Esenler’e giden bu yol trafiği çok rahatlatır. Yapılabilirliği var mıdır?” diye sordu.

“SİZ YAPMAYA MI TALİPSİNİZ”
Başkan Gökhan, Yüksel’e  ‘Siz yapmaya mı talipsiniz?” diye sorunca Yüksel konuya  yapımı devam eden   Çanakkale Köprüsü’nden örnek vererek, “5  km ötede dünyanın en uzun asma köprüsünü yapıyoruz. Devletimiz bunu yaparken, belediyemiz de taşıt köprüsünü yapar” şeklinde cevap verdi.

“BİZ DE GEÇİŞ GARANTİLİ KÖPRÜ MÜ YAPALIM?”
Başkan Gökhan, köprüyü dillere pelesenk oldu şeklinde değerlendirerek, “ Allah razı olsun, devamlı bu örneği niye veriyorsanız, biz itiraz mı ettik. Lütfen bize de dış kaynaklı bir fon bulun da biz de geçiş garantili bir köprü yapalım. Ben de bir kulübe koyayım, para alayım, dolarlı geçiş yapalım” dedi.

“100 METRE KÖPRÜ İÇİN FON MU BULALIM”   
 Yüksel bu çıkışa “100 metre köprü için fon mu bulalım, yapamıyoruz deyin, biz yapalım.3 00 milyonluk bütçe var” şeklinde cevap verdi.

“SİZ KÖPRÜ DEDİKÇE BEN DOLARLI GEÇİŞ DERİM”
Başkan Gökhan da , “Siz bana geçiş garantili köprüden bahsediyorsunuz. Ben belediye bütçesi ile kent içerisinde, kentliyi rahatlatmak için bir projeden bahsediyorum. Yaparsanız siz yapın. Siz bana köprü örneği verdikçe ben size dolarlı geçişi söylerim. Bizim köprüye hiç itirazımız yoktu. Biz yıllar boyu Kilitbahir- Sarıçay arası bu köprü yapılacak diye konuştuk. Binali Yıldırım en uygun yeri gösterdi, oraya yapılacak” dedi.

“TAMAM, BECEREMEDİK, BUYRUN YAPIN”
Meclis bütçe görüşmeleri ile devam ederek vatandaştan alınan katılım payları da görüşüldü. AK Partili Yüksel,  bütçelerin ve fiyat tarifelerinin vatandaşa minimum derecede yansımasını temenni ederek meclis kararları ile ilgili önerilerini sundu.
Başkan Gökhan da, “Şartım var, köprüyü yapın, ben de sizin önerilerinizi dikkate alayım”  diye esprili bir yaklaşım da bulundu.

“GÖZÜMÜZ AYDIN, BEDAVA KÖPRÜMÜZ OLACAK”
Yüksel de, “Siz yapamadık deyin, biz yaparız, beceremedik deyin” şeklinde cevap verince,  Başkan Gökhan, “Bizim bu taşıt köprüsünü yapacak bütçemiz de var ama siz beceremediğimizi ifade ediyorsanız, beceremedik buyurun yapın. Benim bütçemde 2020 yılı yatırımı olarak görünüyor, 2020 Aralık sonuna kadar yaptınız, yaptınız.17 yıldır bu işi yürütüyoruz,  bir işi de beceremeyelim, madem beni bunla itham ettiniz, hadi gözümüz aydın bedava köprümüz olacak” dedi.
Yüksel de “ Ben vekillerimin ilgisini buraya çekeceğim” şeklinde cevap verdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENEKİ İLK HEDEFİMİZ BU 2.TROYA KÖPRÜSÜ”
Başkan Gökhan geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, “Köprümüze mali sıkıntıdan dolayı başlayamadık, ama önümüzdeki seneki ilk hedefimiz bu 2.Troya Köprüsü. Orada bir de havaalanı duvarını içeriye alacağız, biraz yolu genişleteceğiz. Onların hepsi bir bütün, yılsonuna da geldiğimiz için herhangi bir işlem yapmak durumunda değiliz” demişti.

Dilek Akşen