2020 açılışlarla açılacak

Çanakkale 2020 yılına açılışlar ile girecek. Kent merkezinde yapımı devam eden, kentin gözde mekânları arasına girmeye aday olan üç projeden ikisi yeni yılın ilk günlerinde hizmete açılırken, tıpkı İstanbul Çamlıca Tepesi gibi kentlilerin yeni uğrak noktası olmaya kuvvetli bir aday olan Çanakkale Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi yeni yılın içerisinde hizmete açılmış olacak.  
İnce işçilik ile tasarlanmış mimari yapısı olan Çanakkale Gazi Evi’nde çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı. Hafta içinde eşya döşemeleri tamamlanacak bina yılsonuna kadar hizmete hazır hale gelecek. 2020 yılının ilk günlerinde Gazi Evi hazır olacak.
Troya Müzesi’nin açılmasıyla birlikte atıl kalan eski Arkeoloji Müzesi binasına taşınan İl Halk Kütüphanesi de yeni yılın ilk günlerinde kapılarını aralayacak. Kentin tam ortasında, bahçeli bir mekânda ve neredeyse tüm okullara aynı uzaklıkta olan kütüphane 1500 metre kare kapalı alan sahip.  Kütüphane çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu hafta içinde eşya alımına da başlanacak.
Çanakkale 2020 yılına açılışlar ile girecek. Kent merkezinde yapımı devam eden, kentin gözde mekânları arasına girmeye aday olan üç projeden ikisi yeni yılın ilk günlerinde hizmete açılacak.
ÇANAKKALE’NİN ÇAMLICA TEPESİ, VERİCİ KULESİ
Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırımı olan, Çanakkale Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi Yapım İşinde çalışmalar yüzde 65 oranında tamamlandı. 2020 yılının ilk aylarında kent merkezinden de görülmeye başlanacak olan kule hem yayın frekanslarını sağlayacak hem de eşsiz ve sıra dışı tasarımı ile şehrin simge ve anıtsal görüntüsünü oluşturacak. Kentliler için, Çanakkale’nin panaromik görüntüsünü ayaklar altına serecek olan kule, yeni bir destinasyon olarak da,  tıpkı İstanbul Çamlıca Tepesi gibi, uğrak noktası haline gelecek.  Sosyal alanlarında kaba inşaatı ve alt yapı çalışmaları tamamlanan kule 2020 yılında hizmete açılacak. Betonarme imalatlarında sona gelinen çalışmalarda, kule taşıyıcı ayaklarında çelik korten imalatı tamamlanmak üzere.
AÇILIŞINA SAYILI GÜNLER KALDI          
28 Eylül 2018 tarihinde temeli atılan İçişleri Bakanlığı tarafından arsası tahsis edilen,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödeneği karşılanan, Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesislerinin yanında yapımına başlanan Çanakkale Gazi Evi’nde hummalı çalışma devam ediyor.
Ekim ayında açılması planlanan Gazi Evi yapım süreci zemin çalışmaları nedeni ile bir süre uzamıştı. Gazi Evi çalışmaları yüzde 95 oranında tamamlandı.   İnce işçilik ile tasarlanmış bir mimari ile hizmet verecek merkezin eşya alım ihalesi de yapıldı.  Hafta içinde eşya döşemeleri tamamlanacak bina yılsonuna kadar hizmete hazır hale gelecek. 2020 yılında Gazi Evi hazır olacak.
4 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip 13 milyon 35 bin 417 TL proje bedelli Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi standartları yüksek, boğaz manzaralı, 40 odalı, restoran ve kafeteryası olacak biçimde planlandı.
YENİ YIL YENİ KÜTÜPHANE
Troya Müzesi’nin açılmasıyla birlikte atıl kalan eski Arkeoloji Müzesi binası Çanakkale İl Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek. Kentin tam ortasında, bahçeli bir mekânda ve neredeyse tüm okullara aynı uzaklıkta olan kütüphane 1500 metre kare kapalı alan sahip.  Kütüphane çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu hafta içinde eşya alımına da başlanacak olan kütüphanede kurs alanları, süreli sergi alanları, ortak alan ve yerel gazete bölümleri yer alacak. Çanakkale İl Halk Kütüphanesi 2020 yılının ilk günlerinde  kentlilerin ve öğrencilerin hizmetine açılacak.
 
Dilek Akşen