“Negatif etkiden kurtulmanın yolu dış ticaret”
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kasım 2019 ayı olağan Meclis toplantısı önceki gün ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.
Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç ile ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu gündeme ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, “2019 yılı 3 çeyreği geride bırakıp 4’üncü çeyreği de yarıladık. İlk 9 aylık süreçte ekonomimiz yaşanan terör olayları sebebiyle ciddi yaralar aldı ve istikrarsız ve güvensiz bir ortam olmuştu, bu süreçte maalesef birçok sektör geriledi, yerinde saydı kısacası ekonomik dengemiz bozuldu. Geçmişten ders çıkarıp motivasyon ile önümüze bakmamız gerekir diye düşünüyorum” dedi. Başkan Selçuk Semizoğlu ise, “Ticaretimizin negatif etkilendiği bu durumdan kurtulmanın yolu olarak dış ticareti görüyoruz. Oda yönetimi olarak bu durumu kriz değil de, fırsata çevirmek için üyelerimizi daha çok yurtdışına açmak, üyelerimizin tecrübesini, morallerini daha üst seviyeye yükseltmek için dış gezilere önem vermeye başladık” dedi.
“2019 yılının son aylarında turizm sektöründe ciddi bir ivme yakaladık”
“Kredi faiz oranları düşmeye başladı. Yine devlet yetkililerimiz açıklamış olduğu, ekonomiye destek paketleri piyasaları rahatlattı ve birçok sektörde hareketlilik başladı” diyen Kılıç, “Öncelikle bu süreçte ülkemizin geleceği için dik duruş sergileyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emek harcayan herkese teşekkürü borç bilirim.  2019 yılının son aylarında turizm sektöründe ciddi bir ivme yakaladık. Türkiye’nin birçok ilinde ve Çanakkale’mizde ziyaretçi rekorları kırıldı. Özellikle Çanakkale de Troia Müze’mizin açılması ziyaretçi sayımızı ikiye katladı. Gelibolu Yarımadası tarihi alandaki kıymetli çalışmalar ve etkinlikler, dalış turizmi için verilen çabalar, yine Çanakkale turizminin gelişmesi için emek harcayan başta devlet büyüklerimiz ve turizm camiamızdaki acente sahipleri, otelcilerimiz, STK’larımız ile başarıyı elde ettiğimizi düşünüyor, Çanakkale’miz için emek harcayan herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Negatif etkiden kurtulmanın yolu dış ticaret”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Kasım ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, odanın faaliyetlerinden ve ziyaretlerinden bahsederek,
 “2018 yılının Ağustos ayında ülkemizde ekonomik olarak başlayan dalgalanmadan ticaretimizin negatif etkilendiği bu durumdan kurtulmanın yolu olarak dış ticareti görüyoruz” dedi. “Birçok şey düzelmeye de başladı, ekonomik göstergeler de bunu gösteriyor” diyen Semizoğlu, “ Biz oda yönetimi olarak bu durumu kriz değil de, fırsata çevirmek için üyelerimizi daha çok yurtdışına açmak, üyelerimizin tecrübesini, morallerini daha üst seviyeye yükseltmek için dış gezilere önem vermeye başladık” şeklinde konuştu. Semizoğlu konuşmasının devamında da, “HİSER Projesi çok önemli, çünkü şuanda baktığınız zaman ülkenin ve Çanakkale’nin en parlayan yıldızı olan sektör turizm sektörü. 2018 yılında Troya Yılıyla başlayan, Odamızın da gerçekten büyük emek sarf ettiği turizmi gerçekten parlayan bir yıldız haline geldi. Hizmet kalitemizin artması ve sürekliliğin kazanılması için HİSER çok önemli” dedi.

 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi