“Esnaf rahatlarsa, piyasa rahatlar”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dar gelirli ve asgari ücretli 100 bin vatandaşın konut sahibi olması için açıklanan proje ilgi gördü.
Projenin esnaf ve sanatkârları da kapsaması gerektiğini ifade eden Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Proje kapsamında Çanakkale’de kaç konut yapılacaksa, esnaf ve sanatkâr kapsam içine alınmalıdır. Basit usulde işletmecilik yapan esnaf ve sanatkârımız dar gelirli gruptadır. Esnaf rahatlarsa, piyasa rahatlar” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dar gelirli ve asgari ücretli 100 bin vatandaşın konut sahibi olması için açıklanan projenin esnaf ve sanatkârlar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.
Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “ Bu projede Çanakkale’de kaç konut yapılacaksa, esnaf ve sanatkâr kapsam içine alınmalıdır. Basit usulde işletmecilik yapan esnaf ve sanatkârımız dar gelirli gruptadır. Esnaf rahatlarsa, piyasa rahatlar” diyerek konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı dar gelirli ve asgari ücretli 100 bin vatandaşın konut sahibi olması yönündeki benzer projeler zaman zaman ülkemizde hayata geçiyor.  Kira öder gibi konut sahibi olunuyor. Bu konuda en çok ihtiyaç sahipleri arasında esnaf ve sanatkârımız da yer alıyor.  Bizim birçok işletmemiz basit usuldedir. Yani gelir vergisi mükellefi değillerdir.  Tanımında da geliri düşük sınıfına girdiği ifade edilir.   Asgari ücretli için nasıl bu imkân sağlanıyorsa, ülke genelinde de bunu esnafımız için de istiyoruz.  Her ilde yapılmalı. Çanakkale’de diyelim ki 1000 konutluk proje hayata geçirilecekse, yüzde ellisinin esnaf ve sanatkar için ayrılmasını talep ediyoruz” dedi.

Dilek Akşen