“Belediye personeli hedef gösteriliyor”

DİSK/GENEL İş Çanakkale Şubesi ve TÜM-BEL SEN Çanakkale Şubesi, ortak bir basın açıklaması yaparak, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ın Çanakkale Belediyesi çalışanlarının kent içi yıllık 550 binişlik ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı “kendisi adına büyük bir talihsizlik” olarak değerlendirdi.  Açıklamada, “Çanakkale Halkının gözünde Çanakkale Belediyesi emekçilerini kent içi ulaşım ile ilgili hedef göstermek onlara karşı yapılan büyük bir ayıptır. Kendisini bu ayıbından bir an önce dönmeye ve kamuoyu önünde Çanakkale Belediyesi emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

DİSK Genel İş Çanakkale Şubesi Başkanı Metin Ceylan ve Tüm-Bel Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Bülent Barın, dün, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran’ın Çanakkale Belediyesi çalışanlarının kent içi yıllık 550 binişlik ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapmış olduğu açıklama üzerine,  ortak bir basın açıklaması yaptı.
‘Büyük bir talihsizlik’  ifadelerinin yer aldığı açıklamada, İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Sn. Necati GAPRAN’ın  Çanakkale Belediyesinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın kazanılmış hakkı olan kent içi yıllık 550 binişlik ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları kendisi adına büyük bir talihsizlik olarak görüyoruz. Gece gündüz demeden kentin güzelleşmesinde, gelişmesinde büyük emeği olan Çanakkale Belediyesi emekçilerinin işlerine giderken ve iş çıkışında evlerine ulaşmak için kullandıkları bu hakları üzerinden siyaset yapmak emekçiler ve hizmet ettikleri kentimiz adına üzüntü vericidir” denildi.

“KAMUOYU ÖNÜNDE BELEDİYE EMEKÇİLERİNDEN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”
‘Belediye personeli bu kentin vatandaşı değil mi’ sorusunun da sorulduğu açıklamada,  ‘’Personelin ücretsiz kullandığı hizmet için vatandaşın ücret ödemesine karşı çıkıyoruz.’’ Söylemi bu kente hizmet eden Çanakkale Belediyesi’ nde çalışan emekçilerin kendisi için bu kentte yaşayan vatandaş olmadıkları anlamına mı gelmektedir? Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önüne alındığında açlık sınırının 1.971 Türk Lirası, yoksulluk sınırının ise 6.818 Türk Lirası olduğu bu dönemde, Son 1 yıl içinde elektriğe, doğalgaza, akaryakıta ve gıdaya yapılan zamlar ile ilgili kendisinin bir açıklaması olacak mıdır? Ülkenin gündeminin açlık ve yoksulluk olduğu, emekçilerin bir çoğunun geçim sıkıntısı yaşadığını, mevcut vergi sistemi ile ülkemizde toplanan verginin 4/3 nün emekçiler tarafından ödendiğini kendisine hatırlatır, bu konular var iken emekçiler ile ilgili yaptığı açıklamalar ile gündemi değiştirmesinin kendisine ve partisine her hangi bir faydası olmayacağı kanaatindeyiz. Bu talihsiz açıklamalar ile Çanakkale Halkının gözünde Çanakkale Belediyesi emekçilerini kent içi ulaşım ile ilgili hedef göstermek onlara karşı yapılan büyük bir ayıptır. Kendisini bu ayıbından bir an önce dönmeye ve kamuoyu önünde Çanakkale Belediyesi emekçilerinden özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dilek Akşen