Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinde bir ilk yaşanıyor. Babalar ve çocukları aynı fakültenin farklı bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimlerine devam ediyor.
 
Nihat Ağan, 2001 yılında Bahçe Bitkileri Bölümünden mezon olduktan sonra, Biga Tarım İlçe Müdürlüğü görevinde bulundu. Halen Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. ÇOMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapıyor. Kızı Beyza Ağan ise ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü birinci sınıf öğrencisi.
 
Fatih Yıldırım ise 2017 yılında Tarla Bitkileri Bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisans eğitimine başladı. Tez çalışmaları devam ediyor. Halen Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde çalışıyor. Oğlu Berk Yıldırım da ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencisi. Mustafa Kaçar da 2019 yılında Tarla Bitkileri Bölümünden mezun olduktan sonra aynı bölümde yüksek lisans eğitimine başladı. Halen ders aşamasında lisansüstü çalışmalarına devam ediyor. Babası İsmail Kaçar ise ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü birinci sınıf öğrencisi olarak eğitime devam ediyor.
 
Tez Danışmanları Prof.Dr. Harun Baytekin, Türkiye’de emsali olmayan bir tablo oluştuğunu, bu tabloyu oluşturmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Baytekin sözlerine şöyle devam etti:
“Nihat çok başarılı bir öğrencimizdi. Aynı zamanda ilk öğrencilerimizdendir. Kendisi Biga’da çalıştığı dönemlerde çok başarılı hizmetlere imza atmıştır. Memuriyet hayatı hep koşuşturmacayla devam etmektedir. Kendisiyle tez çalışmasında, Marmara Bölgesinde buğday üretimindeki kalite sorunlarını araştırıyoruz. Kızı Beyza’nın üniversite tercihinde, farklı illerdeki fakültelere girebilme imkânı olmasına rağmen, fakültemize tercih yapmaya ikna etti. Fatih, Nihat gibi çekirdekten yetişme Ziraat Mühendisidir. Oğlu Berk’i üniversite sınavlarına hazırlarken kendisi Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümünü kazandı. Dördüncü sınıfa devam ederken, oğlu Berk de ilk girişte aynı bölümü kazandı ve bir yıl aynı fakültede öğrenimlerine devam ettiler. Fatih ile tez araştırmasında, Anadolu adaçayında fideleme yöntemiyle üretim tekniklerini geliştirmeye çalışıyoruz.  Mustafa, geçtiğimiz yıl Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu ve akabinde lisansüstü eğitimine başladı. Henüz tez konusunu belirlemedik ama çeltik tarımına katkı sunacak bir araştırma planlıyoruz. Babası İsmail, Biga İlçe Tarım Müdürlüğünde Veteriner Sağlık Teknikeri olarak uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli oldu. Zootekni Bölümü birinci sınıfa bu sene kayıt yaptırınca oğlu Mustafa’yla birlikte çok sevindik. Halen lisans eğitiminde olanların da Lisansüstü Eğitim yapmak için gayret ettiklerini dile getiren Prof.Dr. Harun Baytekin, bilgi üretiminin kutsal olduğunu, üreticinin yararına olacak çalışmalar yapmak gerektiğini, kendi özgün bilgimizi ürüne çevirdiğimiz zaman gelişebileceğimizi belirterek sözlerini tamamladı.
 
 
Hasan Sami Er