Ulaşım ücretlerine Ekim ayı içerisinde gelen zam en çok öğrencileri etkilemiş,  bazı öğrenciler zor şartlarda eğitim öğretim hayatlarını sürdürürken bu zamların ağır geldiğini ifade etmişti.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “ Yeni bir uygulama başlatıyoruz. Üniversite kapısından kampüs içine çıkışlar ücretsiz olacak. İmkânlar dâhilinde herkese destek olmak için mücadele ediyoruz. Öğrencilerin ne zor şartlar içerisinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürdüklerini biliyoruz. Özellikle ikinci öğretim öğrencilere harç ücretleri yüksek geliyor.  Bu konularda daha detaylı çalışmalar yapacağız, sadece otobüs ücretleri ile olayı küçültmemek lazım” dedi.

Ulaşım ücretlerine Ekim ayı içerisinde gelen zam en çok öğrencileri etkilemiş,  bazı öğrenciler zor şartlarda eğitim öğretim hayatlarını sürdürürken bu zamların ağır geldiğini ifade etmişti.
 Sadece ulaşım desteği ile değil daha detaylı çalışmalar ile maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler için detaylı çalışmalar başlatacaklarını dile getiren Başkan Gökhan yeni bir uygulama başlatarak, üniversite giriş kapısından kampüs içine çıkışların ücretsiz olacağını dile getirdi.

“YENİ BİR UYGULAMA BAŞLATIYORUZ”
Üniversite ile uyum içerisinde çalışmanın önemine değinerek konuşan Başkan Gökhan, “Üniversitemiz ile bütünlük içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ulaşım ücretlerine zam geldikten sonra üniversite öğrencilerimizin haklı bir isyanı oldu. Şimdi yeni bir uygulama başlatıyoruz. Üniversite kapısından kampüs içine çıkışlar ücretsiz olacak.   Bu uygulama en kısa sürede başlayacak. Vatandaş için de öğrenci için de, imkânlar dâhilinde herkese destek olmak için mücadele ediyoruz. Öğrencilerin ne zor şartlar içerisinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürdüklerini biliyoruz. Mali durumdan dolayı zorlanan öğrenciler için de yeni çalışmalar başlatmayı planlıyoruz.   Özellikle ikinci öğretim öğrencilere harç ücretleri yüksek geliyor.  Bu konularda daha detaylı çalışmalar yapacağız, sadece otobüs ücretleri ile olayı küçültmemek lazım” dedi.

“BONUS SİSTEMİ BAŞKA HİÇBİR BELEDİYEDE YOK”
Bonus sisteminin başka hiçbir belediyede olmadığını da dile getiren Başkan,  “Bizim ulaşım ağımızda, başka belediyelerde olmayan bir bonus sistemimiz var. 20 TL’lik yüklemeden sonra başlayan,  her yükleminin onda biri kadar bonus alınıyor.  Diyelim ki 30 TL’lik yükleme yapılıyor, o zaman 3 biniş hak sağlanıyor.  Bu da bir ay içerisinde aldığınız toplam biletin yüzde onunu bonus olarak almanız anlamına geliyor.  Bu noktada fiyat 1,76 TL’ye kadar düşüyor.  Bu güne kadar 224 Bin TL’lik bonus yüklemesi yapılmış olması gerekirken, yükletilen bonus miktarı 40 Bin TL’de kalmış. 20 dakikalık süre içerisinde aktarma hakkınız da var. 30 dakikada ise yarı yarıya ödeme yapılıyor.  Yani otobüsten indiniz ve 20 dakika içinde yeniden bindiniz, ücret ödemiyorsunuz” dedi.

Mine Tarım