Kooperatifçilik ve kadınların istihdama katılması üzerine çalışmalarına hızla devam eden Çanakkale Belediyesi, Ramazan ayında verdiği iftar yemekleri, öğrencilere sağladığı sıcak çorba ikramı ve yoksul ailelere dağıttığı yemekler gibi ihtiyaçlarını,  yeni oluşturacakları kadın kooperatifinden karşılamaya hazırlanıyor.
Belediye olarak yıllık 2 Milyon TL’yi aşan yemek masrafları olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kadınlar ile birlikte oluşturacağımız kooperatiften bu ihtiyacımızı karşılamayı planlıyoruz. Böylece hem istihdama katkı sağlamış olacağız,  hem kadınlarımıza gelir elde etmiş olacağız. Kooperatifçiliği teşvik ederek, belediyeye de düşük maliyet elde etmiş olacağız. Bir taşla birden çok kuş vurmuş olacağız” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan her fırsatta kadınların iş hayatına atılması ve kooperatifçiliğin teşvik edilmesinin önemini vurgularken, bu konudaki çalışmalara hızla devam ettiğini vurguladı.

“MEVCUT MEKÂNDA, SADECE KOOPERATİF ÜRÜNLERİ SATILACAK
Diğer illerdeki birçok kooperatif ile iletişim halinde olduklarını ifade eden Başkan Gökhan, “Kooperatifçilik üzerine yoğun bir çalışma içerisindeyiz.  Diğer kooperatiflerle devamlı bir temas halindeyiz.  Görüş alışverişleri ve hazırlık sürecindeyiz. Özellikle kadınlarla birlikte yemek üzerinden bir süreç ilerleyecek.   Türkiye’deki diğer kooperatiflerin ürünlerinin satılması ile ilgili de bir hazırlığımız var.  Hem o kooperatiflere teşvik,  hem bizde ki kooperatife teşvik olacaktır.  Yani mevcut mekânda, sadece kooperatif ürünleri satılacak” dedi.

“BİR TAŞLA BİRDEN ÇOK KUŞ VURMUŞ OLACAĞIZ”
Belediye olarak yıllık 2 Milyon TL’yi aşkın yemek masrafları olduğunu da vurgulayan Başkan Gökhan,  “Biz nereye harcıyoruz bu parayı? Ramazan ayında iftar yemeklerimiz var. Sabahları öğrencilerimize çorba ikramımız var. Her gün Havra’nın orada çocuklara yemek dağıtıyoruz. Fakirlere, evlere yemek dağıtıyoruz. Etkinliklerde ikram olarak verdiğimiz yemekler var. Kadınlar ile birlikte oluşturacağımız kooperatiften bu ihtiyacımızı karşılamayı planlıyoruz. Böylece hem istihdama katkı sağlamış olacağız,  hem kadınlarımıza gelir elde etmiş olacağız. Kooperatifçiliği teşvik ederek, belediyeye de düşük maliyet elde etmiş olacağız. Bir taşla birden çok kuş vurmuş olacağız” dedi.

“ÇANAKKALE BELEDİYESİ UN ÜRETECEK”
Öte yandan, tarımın gelişmesi için de çalışmalara devam ettiklerini anlatan Başkan Gökhan, “Tohum ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 100 dönüm karakılçık ekiyoruz.  Yerler sürüldü, yağmur bekliyoruz.  Un üreteceğiz. Tohumu satamıyoruz, takas yapabiliyoruz ama ürünü satabiliyoruz. Bir de aromatik bitki ekimi yapacağız, bunu da ilerleyen süreçte paylaşacağız. Tarımı ayakta tutmanın yollarını arıyoruz”  dedi.

Mine Tarım