Merkez İlçe Delege Seçim takvimi açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi büyük kurultaya doğru giden yolda,  kongre hazırlıklarına devam ediyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, delege seçim takvimlerini açıklayarak, “Demokrasi havasında CHP'ye yakışır bir kongre süreci yaşayacağız" dedi.6000'nin üzerinde üyenin oy kullanacağı seçimler, 9 Kasım 2019 tarihinde Kepez Delege Seçimleri ile başlayacak,24 Kasım 2019 günü Barbaros Mahallesi delege seçimlerinin tamamlanmasıyla sona erecek.
Yeniden aday olup olmayacağı da sorulan Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Aday olacağım fakat mahalle bazlı delege seçimlerimiz tamamlandıktan sonra sizlerle de paylaşacağım. Üyelerin tercihlerine rezerv konulmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi. İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki ulaşım ve sessiz boru gerginliğini de değerlendiren Başkan Uyanık, “İki farklı partinin her konuda aynı şeyi düşünmesini bekleyemeyiz. Bu tartışmalar olacaktır” dedi. 

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin’in de katılımı ile dün CHP İlçe Binası’nda düzenlediği basın toplantısıyla delege seçimlerinin takvimini paylaştı. Buna göre seçimlerin ilk ayağı 9 Kasım Cumartesi günü Kepez’de başlayacak. Oy kullanma saat 09.00’da başlayıp akşam 17.00’da bitecek.

“İYİ VE GÜZEL ŞEYLER OLACAĞINA İNANIYORUM”
Kepez’de üç mahallenin seçimini 9 Kasım Cumartesi günü Kepez Belediyesi düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacaklarına inandıklarını ifade eden CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin, “Partimizin 2 yılda bir yapılan kongre süreci yürütme kurulunun onayı ile belirlenen takvime göre başlamış bulunmaktadır. Merkezi ilçe yönetimi ile birlikte belde başkanımız yaptığı ortak toplantıda takvimi belirledik. Üç mahallemizin seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediyemizin düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacağımıza inanıyorum. Sürecin başlamasıyla birlikte merkez ilçe kongresi ve daha sonra il kongresi daha sonra büyük kurultay ile bu süreç tamamlanmış olacak. İyi ve güzel şeyler olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZİ SİZLER ARACILIĞI İLE ŞENLİĞİMİZE DAVET EDİYORUZ”
Başkan Uyanık da seçim takvimini açıklarken, “Çanakkale’deki yönetim anlamındaki tüm paydaşlar bir araya gelecek. Bu seçimlerde görev süremizin sonuna geliyoruz. Kepez’in ardından bir hafta sonra 16 Kasım Cumartesi günü İsmetpaşa Mahallesi seçimi yapılacak. Çataltepeliler Dernek Lokalinde gerçekleştireceğiz. Çanakkale Merkezde, mahalle ve ilçelerden seçilecek 400 delege, ilçe kongresinde oy kullanacak.  6 bin 93 üyemiz oy kullanma hakkına sahiptir. Burada esas olan CHP’nin tabanıyla yönetimleri oluşturan, yoğun bir dönemde çalışacak olan keyifli bir şekilde ivme alan ve başarmış olan bu delegeler önümüzdeki dönem sırtlayacaklar. Farklı anlayışları bir araya getirmeyi başarmış örgütler olarak görev yapacaklar. Bunu takiben de büyük kurultaya gidilecek. Üyelerimize duyurularımızı ilettik. Üyelerimizi sizler aracılığı ile şenliğimize davet ediyoruz” dedi.

“ÜYELERİN TERCİHLERİNE REZERV KONULMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Yeniden aday olup olmayacağı sorulan Başkan Uyanık, “Benim adaylık ile ilgili düşüncelerim var. Şu an yaptığımız toplantı, mevcut ilçe yönetimi olarak, seçimleri, tüm üyelerimize, eşit bir şekilde duyurmak amaçlıdır. Sorduğunuz için cevap veriyorum. Eğer şartlar uygun olursa, yeni dönemde, ben de aday olacağım.  Üyelerimiz ve partide ayak izi olan, ağırlık merkezi olan kişilerle diyaloglarımızı sürdürüyorum. Yeni dönem adaylığım ve adaylık ihtimalimin mevcut sürece gölge düşürmemesi için açıklamadım. Mahalle bazlı delege seçimlerimiz tamamlandıktan sonra sizlerle de paylaşacağım.  Üyelerin tercihlerine rezerv konulmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İKİ FARKLI PARTİNİN HER KONUDA AYNI ŞEYİ DÜŞÜNMESİNİ BEKLEYEMEYİZ”
 İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki ulaşım ve sessiz boru gerginliğini de değerlendiren Başkan Uyanık, “İttifak yerel seçimler sürecinde oluştu ve gerçekten iyi sonuçlar elde ettik. Türkiye’de mevcut iktidarın sıkıntılı halini Türkiye’yi yönetemeyişi bir çözüm olarak farklı anlayışta da olsa partileri bir araya getirdi. Millet ittifakı bu anlamıyla Türkiye’de çok ciddi işler başardı. Takdir ederseniz iki farklı partinin her konuda aynı şeyi düşünmesini bekleyemeyiz. Bu tartışmalar olacaktır” dedi. 

Dilek Akşen